Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
19 січня 2022, 10:31

Як правильно закрити кредит в банку?

Кредитна картка може допомогти розв'язати багато складних та непередбачуваних життєвих ситуацій. У світлі останніх подій пов'язаних з пандемією не зайвим буде мати в резерві кредитний ліміт. Іноді трапляються ситуації, коли оформлена кредитна картка вже не потрібна: зміна роботи та обслуговуючого банку, зміна умов кредитного договору або привабливіші умови у новому банку.

Більшість досвідчених користувачів банківських послуг погодяться з простою істиною, що непотрібну карту потрібно обов’язково закрити. Це з можливими прихованими платежами, які банк може нараховувати без відома власника картки. Наприклад, банк може списувати кошти за обслуговування рахунку або SMS-повідомлення. Хитрість у тому, що фінансова організація прописує ці умови у типовому договорі та нараховує відсоток на законних підставах. У результаті споживач, який не користується карткою, через якийсь час може виявити чималий мінусовий баланс. При всьому своєму обуренні його доведеться погашати.

Що необхідно перевірити перед ліквідацією картки?

На перший погляд, закриття карти може здатися дрібницею справою. Але практика вимагає відповідального підходу та уважності, оскільки здебільшого банкам не вигідно розлучатися зі своїми клієнтами. До того ж багато недобросовісних банків підкладають приховані платежі та «каламутні» умови договору, які згодом можуть призвести до фінансових втрат. Тому слід перевірити баланс карти та переконатися, що ви нічого не повинні банку. За можливості краще замовити квитанцію з реквізитами банківської організації про повний розрахунок.

Як закрити кредитну картку?

Кожен банк використовує свої умови закриття кредитної, зарплатної або накопичувальної картки. Все залежить від умов кредитування, типу картки та виконання клієнтом своїх зобов’язань. Карту Ощадбанку можна закрити у відділенні банку, де вона була відкрита. Варто відзначити, що опція закриття карти онлайн знаходиться на стадії тестування. Найімовірніше, що найближчим часом клієнти банку зможуть закрити рахунок онлайн без відвідування відділення.

Іноді умови кредитного договору змінюються, і варто перевірити ще раз інформацію у консультанта банку, з яким можна зв’язатися телефоном. Зазвичай телефон гарячої лінії вказується на самій кредитній карті. За умови відвідування відділення слід враховувати, що при собі необхідно мати такі документи:

  • Паспорт громадянина України.
  • Копія або оригінал ІПН.
  • Витяг з банку про нульовий баланс, якщо ця умова поставлена ​​банком.

За наявності необхідних документів процедура закриття картки триває не більше 10 хвилин. Складнощі можуть виникнути, якщо власник картки має негативний баланс. І тут банк має повне право відмовити клієнту у закритті рахунку до повного виконання клієнтом своїх зобов’язань.

Як закрити зарплатну картку?

Відповідно до вимог банку, зарплатну картку має закривати організація-роботодавець, у якій офіційно оформлений клієнт. Це правило поширюється на будь-які ситуації, включаючи повну відсутність транзакцій по карті. Власнику зарплатної картки потрібно звернутися до бухгалтерії за місцем роботи та написати заяву про закриття зарплатної картки. Після виконаної процедури потрібно зателефонувати в банк і перевірити ще раз факт закриття особового рахунку.

Договір обслуговування за зарплатною карткою мало чим відрізняється від типових умов. На такій картці може бути кредитний ліміт або приховані платежі. Після закінчення трудової діяльності обов’язково переконайтеся у відсутності заборгованості та попросіть документальне підтвердження про закриття банківського рахунку.

Переглядів: 943, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися