Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 квітня 2020

Последний раз был на сайте:
14 березня 2023 о 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
5 січня 2022, 15:23

Чи можливо оформити позичку чи кредит без ІПН в Україні

Коли є потреба в отриманні грошей в борг, а матеріальної допомоги від свого близького оточення чекати не доводиться, то вам можуть допомогти послуги таких фінансових установ, як:

  • банки
  • ломбарди
  • мікрофінансові організації (скорочено МФО)

Дізнаймося, які перспективи та «підводні камені» вас чекають за умови отримання позики під час звернення до кожного з цих фінансових інститутів. І чи зможете ви взяти позику без ідентифікаційного номера, а також інших документів, які зазвичай потрібні при оформленні кредитного договору.

Якщо ви спробуєте взяти кредит без ІПН в Україні в банку, то ця ідея заздалегідь приречена на фіаско. Банки з бюрократичної точки зору – це громіздкі структури, які ніколи не йдуть на фінансові ризики, тому тут завжди вимагають найбільш об’ємний пакет документів і відомостей про ваш статус, стаж і поточний фінансовий стан.

Окрім обов’язкового надання оригіналів паспорта, ідентифікаційного коду, вам обов’язково знадобитися надати:

  • Довідку про офіційне працевлаштування та доходи. З огляду на складну ситуацію з офіційним оформленням на приватні підприємства, ви можете опинитися в скрутній ситуації, коли захочете отримати довідку. Немає офіційного оформлення – немає відповідно і довідки. А без неї вже можна не розраховувати на кредит. Тобто, банківські позики неможливі в принципі, якщо довідка за доходами для вас недосяжна.
  • Для кредитування в банку потрібні ті, хто зможе нести за вас матеріальну відповідальність, якщо ви з якоїсь причини не зможете дотримуватися умов кредитного договору. Знайти поручителів в наш час економічної нестабільності – завдання не з простих.
  • Для великих позик понад 10-15 тисяч гривень банки зазвичай вимагають надати відомості про цінне майно, яке ви можете залишити банку в якості застави.

Досить оперативно, тільки за паспортом і без надання ІПН можна отримати позику в ломбарді, але свої ризики неповернення позики ломбарди зазвичай страхують отриманням цінностей в заставу. Варто пропустити терміни погашення позики і ломбард може розпоряджатися вашим заставним майном на свій розсуд.

Оскільки ідентифікація клієнтів в МФО відбувається за допомогою BankID, то у позичальників є можливість отримати кредит без ідентифікаційного номера. Окрім того, як відомо, МФО видають позики без довідки про доходи, не вимагають поручителів і не просять надати заставу для сум до 10-15 тисяч гривень. Тобто, гнучка політика багатьох українських МФО дозволяє просто надати правдиві особисті дані з паспорта та ІПН, не завантажуючи їх електронні копії на сайт кредитної компанії. Обов’язкова умова для клієнтів – надавати лише правдиві дані.

Просмотров: 2400, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися