Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
8 грудня 2021, 10:47

7 порад, як пережити тимчасові фінансові труднощі?

 

Для того, щоб схуднути, необхідно витрачати більше калорій, ніж споживати. Для того, щоб мати фінансову стабільність, необхідно більше заробляти, ніж витрачати. Все дуже просто, але на практиці іноді дуже важко.

Головна порада – не панікуйте

У якій ситуації ви б не опинилися, паніка не піде вам на користь. Намагайтеся зрозуміти, що стало причиною того, що ви відчуваєте фінансові труднощі. Втрата роботи? Декрет? Хвороба? Так вам простіше буде зрозуміти, куди рухатись.

Оцінка поточної фінансової ситуації

Якщо ви розумієте, що ваші витрати перевищують ваші доходи, необхідно провести ретельний аналіз і оцінити фінансову ситуацію. На одну чашу терезів необхідно покласти джерела своїх доходів, на іншу – витрати. Якщо ваги будуть перебувати в рівновазі, значить, ви працюєте «в нуль». Вам вистачає на базові потреби, але, в разі виникнення непередбачених ситуацій у вас немає «подушки безпеки».
Щоб схилити чашу терезів на бік джерела доходів, необхідно або збільшити дохід, або скоротити витрати. Найчастіше другий варіант набагато простіше. Наприклад, досить буде відмовитися від куріння, походів в ресторан, поїздок на відпочинок та необов’язкових витрат. Інша справа, якщо таких немає і урізати нічого. У такому випадку залишається тільки працювати з першим пунктом – шукати додаткове джерело доходів. З’ясувавши причину нестачі грошей, можна починати будувати плани щодо розв'язання проблеми.

Оптимізація витрат

Усі витрати необхідно розділити на дві категорії – обов’язкові (оплата комунальних послуг, придбання необхідних продуктів, ліків, оплата навчання та ін.) І необов’язкові (похід в кіно, кафе, придбання преміум-товарів). Категорію необов’язкових витрат можна скоротити аж до нуля. З обов’язковими витратами нічого вдіяти не можна, по рахункам треба платити, при цьому нормально харчуватися, оскільки, погане харчування може призвести до ще більших проблем і погіршити ситуацію, в разі загострення хронічних хвороб або погіршення здоров’я, яке спричинить додаткові витрати на лікування.

Реалістичний бюджет

Свій бюджет необхідно планувати вперед, і намагатися суворо дотримуватися написаного плану, в якому доходи та витрати повинні бути збалансовані. Наприклад, якщо ви виділили певну суму на покупку продуктів на день, тиждень, місяць, треба намагатися не виходити за встановлені рамки, купуючи лише найнеобхідніші продукти. Причому, робити це бажано в магазинах, які часто надають різні знижки або проводять акції. Не слід відмовлятися від якихось категорій витрат повністю. Доцільніше буде урізати по 10-20% від кожної категорії або ж зменшити витрати на необов’язкові категорії.

Пільги

У разі, якщо ви втратили роботу, пішли в декрет, отримали інвалідність, тобто, позбулися колишнього джерела доходу, вам необхідно з’ясувати умови надання пільг. Найчастіше, в подібних ситуаціях громадяни можуть розраховувати на певні виплати та соціальну допомогу. Не варто ними нехтувати. Не полінуйтеся оформити відповідні документи, за якими ви зможете отримувати гроші певний період.

Реструктуризація заборгованостей

Під час накопичення заборгованостей по кредитах чи комунальним платежам, в обов’язковому порядку необхідно провести їх реструктуризацію. Для цього треба повідомити кредитора і домовитися з ним про варіанти розв'язання проблеми. Це можуть бути кредитні канікули, зниження процентної ставки та ін. Ні в якому разі не слід сподіватися, що проблеми розв'яжуться самі собою.

Знайдіть джерело додаткового доходу

Розвиток технологій полегшив завдання створення бізнесу та пошуку джерел додаткового заробітку. Інтернет відкриває доступ до величезної кількості потенційних клієнтів у всьому світі. Якщо ви зіткнулися з фінансовими проблемами, пошук варіантів збільшення доходу – це, мабуть, найефективніший спосіб їх вирішення. Це не тільки дозволить вам заробити додаткові гроші, а й створити заощадження, щоб уникнути таких труднощів у майбутньому.

Переглядів: 1019, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі - 1

+
0
Тарас Коваль
Тарас Коваль
14 травня 2022, 16:25
#
Для економії витрат на придбання товарів в супермаркетах можно скористатися сайтом порівняння цін supermarkets.com.ua з мапою, на якій вказані магазини з обраним товаром в наявності.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися