Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 квітня 2020

Последний раз был на сайте:
14 березня 2023 о 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
3 листопада 2021, 11:03

Що таке рефінансування кредиту?

Рефінансуванням кредиту називають оформлення нового кредиту, який йде на погашення кількох старих кредитів. Наприклад, у клієнта є 3 відкритих кредити, можливо навіть в різних банках, за якими він щомісяця сплачує, скажімо, 10 000 грн. У такому випадку позичальник може провести рефінансування, взявши новий кредит на суму, яка закриє всі 3 наявні кредити. При цьому, клієнт може отримати більш вигідні умови кредитування, наприклад, його щомісячний платіж знизиться до 8000 грн.

Де можна отримати кредит на рефінансування?
Оформляти рефінансування можна не тільки в тому банку, де є вже відкритий кредит, а в будь-якому, навіть в тому, клієнтом якого до цього позичальник не був. Головні цілі позичальника під час рефінансування кредиту – це зниження щомісячного розміру виплат, як наслідок, запобігання зростанню заборгованості за активними кредитами. Рефінансування проводиться для закриття споживчих, цільових кредитів, включаючи заборгованості по кредитних картах.

Чому кредитно-фінансові організації йдуть на рефінансування? Банки переслідують свою фінансову вигоду. По-перше, жоден банк не хоче мати справу з проблемним клієнтом. У разі, якщо позичальник не в змозі обслуговувати свій борг, це стає не тільки і не стільки його проблемою, скільки проблемою банку, який втрачає свої гроші. Тому, банкам вигідніше піти на більш лояльні умови кредитування, за яких вони зможуть отримати фінансову вигоду, ніж судитися з позичальником.



По-друге, рефінансування сторонніх кредитів дає банкам нових клієнтів, а, значить, додаткове джерело доходу, оскільки новий клієнт буде здійснювати процентні виплати, може відкрити новий рахунок в банку, кредитні та дебетові карти та інше.

Хто може отримати рефінансування кредиту
Оформити рефінансування кредиту можуть українці віком 21-65 років, офіційно працевлаштовані, які мають загальний трудовий стаж не менше 1 року і дохід, що перевищує кредит не менше, ніж у 2 рази. Окрім цього, позичальник не повинен мати прострочень по виплаті наявних кредитів протягом останніх 6 місяців, а до закінчення терміну виплат за активними кредитами повинно бути не менше 3-х місяців.

Для оформлення рефінансування кредиту від позичальника буде потрібна заява, оригінали кредитних документів, а також довідка з реквізитами банку, який видав раніше кредит з сумою боргу, що залишився і графіком його погашення і згоду колишнього банку на рефінансування. У будь-якому випадку, точний перелік необхідних документів необхідно уточнювати в конкретній кредитно-фінансовій установі, в якій оформляється рефінансування.

Чому відмовляють у рефінансуванні?
Найбільш ймовірні причини відмови в рефінансуванні кредиту: низький рівень доходу позичальника, погана кредитна історія, затримки платежів (комунальні послуги, аліменти, штрафи та ін.), Неточне або неповне надання інформації під час оформлення заявки, неправильно підготовлений пакет документів. Чи не рефінансуються кредити, які вже раніше піддавалися процедурі рефінансування.

По кожному конкретному позичальнику банк приймає рішення в індивідуальному порядку. Тому, в разі незначних порушень, заявка клієнта може бути схвалена, в такому випадку складається новий кредитний договір, за яким старі борги закриваються коштом кредитних грошей, виданих на рефінансування. Це важливий момент. Під час рефінансування кредиту клієнт ніяких грошей на руки не отримує! Всі гроші йдуть на погашення активних кредитів. При цьому, якщо за колишніми кредитами було заставне майно, право застави переходить до нового кредитора.

Позичальник уважно повинен вивчити умови договору рефінансування і суворо дотримуватися графіка погашення заборгованості. В обов’язковому порядку клієнт повинен простежити за тим, щоб з технічної точки зору всі процедури були виконані правильно, і взяти довідку про виконання своїх зобов’язань перед колишніми кредиторами, щоб уникнути нарахування пені, якщо з якихось причин залишиться неврахована заборгованість.

Чи варто і як отримати кредит на рефінансування?
Перед тим, як намагатися оформити кредит на рефінансування, необхідно прорахувати, чи буде ця процедура вигідна з фінансової точки зору. У тому випадку, якщо поточний кредит не дуже великий, і позичальник виплатив більшу частину від загальної суми кредиту, як правило, ніякої економії при рефінансуванні не буде. Це пов’язано з тією обставиною, що під час відкриття нового кредиту необхідно буде оплачувати додаткові витрати за оформлення різних довідок, нотаріальні послуги, страховки та ін.

Простіше кажучи, рефінансування вигідно лише в тому випадку, якщо позичальник не може виплачувати щомісячний платіж, а після рефінансування щомісячна сума знизиться до прийнятного для клієнта значення. Слід сказати, що прийняття рішення про рефінансування кредиту є досить складним, і в таких ситуаціях краще звернутися до фахівців, які за розумну плату підберуть кращу кредитну-фінансову установу і допоможуть оформити документи.

Просмотров: 2303, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися