Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
27 жовтня 2021, 10:49

ТОП інвестиційних фондів України

Гроші повинні приносити гроші, а не лежати без діла – саме це правило є одним з найпринциповіших для підприємців або тих, хто має кошти. Не можна, щоб гроші просто були, їх треба використовувати, щоб примножувати капітал. Одним з найпопулярніших способів отримувати дохід зі своїх заощаджень – це використовувати депозити, але найчастіше ставка за відсотками там досить низька, і в будь-якому випадку такий дохід невеликий. Тому іншою чудовою можливістю для отримання додаткового доходу буде скористатися інвестиційним фондами.

Що таке інвестиційний фонд і як він працює?
Інвестиційний фонд – це фінансовий інструмент, організована структура, яка займається колективними інвестиціями. Ця установа може використовувати та акумулювати вкладені кошти на різні завдання з метою отримання дивідендів.

Інвестиційні фонди бувають корпоративними або пайовими (ПІФ). Перший варіант відрізняється тим, що є юридичною особою і приймає вкладення на цій підставі. Вони самі є емітентами власних акцій, за якими і отримують виплати інвестори.



Другий тип фондів – це приватна особа, яка створюється компаніями з управління активами. Сюди можуть вкладати гроші на підставі покупки інвестиційного сертифікату. Цей вид вважається найбільш популярним серед потенційних вкладників завдяки відносно простій системі роботи та можливості отримати дохід найближчим часом.

Суть роботи інвестиційного фонду в тому, щоб акумулювати кошти інвесторів і потім розподіляти їх так, щоб вони приносили прибуток. Є керуюча інвестиційна компанія, яка найчастіше на свій розсуд вирішує, куди підуть вкладені кошти. Її завдання в тому, щоб принести вкладникам максимальний дохід.

Ще один момент, який треба розуміти в роботі ПІФа – вивести гроші або забрати їх не можна. Якщо кошти вже використовуються у фонді, то можна або викупити свій пай на умовах, визначених у договорі, або перепродати його другому інвестору, але обидва варіанти треба ретельно продумувати і навіть вони не завжди дозволені.



ТОП інвестиційних фондів України – куди вкласти гроші
Інвестиційні фонди є одним з найпопулярніших способів отримання доходу з заощаджень в США і Англії. Там майже половина населення є вкладниками. Але в Україні такі фонди почали роботу нещодавно, а регулювання роботи установ почалася тільки у 2001 році з Прийняттям закону «Про інститути спільного інвестування». З того часу діяльність фондів почала активно розвиватися, а кількість вкладників тільки зростала.

Кожен ПІФ має свої вимоги для вступу, які часто визначаються специфікою роботи установи (особливостями використання коштів) або ж мінімальною сумою для вкладень.

Серед найбільш популярних інвестиційних фондів України можна відзначити:

  • Фонд акцій «Ярослав Мудрий». Один з найбільших за прибутковістю в Україні – найчастіше його вкладення приносять дохід вкладникам, тому що компанія інвестує кошти в кращі акції.
  • Фонд «Володимир Великий» користується іншою схемою роботи – тут можуть забезпечити прибутковість коштів при вкладенні в компанії з достатньою впевненістю у ризиках.
  • Фонд «Тарас Шевченко» спеціалізується на активах і вкладеннях з твердою дохідністю – вкладами в державні облігації та депозити у великих банках.

  • Фонд «Михайло Грушевський». Установа працює з безпечним інструментарієм – вкладами в цінні папери та надійні активи. Тут менше дохід, зате він гарантовано буде.
  • Фонд «Атаман» працює по більш ризикованій схемі – більшість інвестицій (від 50 до 90%) є вкладами з високим ступенем ризику. Тобто, є шанс, що такі вкладення «прогорять» і не принесуть дохід, але є також велика ймовірність, що інвестори отримають високий дохід. Тут сума прибутку вище, але ризики завжди є.

Кожен фонд працює по зручній схемі, а інвестори, які віддали гроші сюди, повинні це розуміти. Завдання фонду в тому, щоб принести прибуток, а від суми доходів залежить не тільки повернення інвесторам, а й сам відсоток компанії. Тому тут всі сторони зацікавлені в тому, щоб вкластися правильно та отримати прибуток.

Переглядів: 7180, сегодня — 1
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися