Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
7 жовтня 2021, 11:38

Скільки потрібно грошей, щоб відкрити кав’ярню?

Кав’ярня – це не лише один з найпростіших для ведення видів бізнесу, але і відмінна можливість заробити грошей. Переваги такого підприємства в тому, що можна відкрити свій творчий потенціал, завжди є куди розширюватися, гарантовано будуть клієнти. І найбільший плюс в тому, що насправді потрібно не так багато вкладень для початку роботи. Скільки ж грошей треба мати, щоб запустити свою кав’ярню?

Складання плану і підрахунок витрат
Кавовий бізнес в нашій країні зараз на підйомі, тому що каву купують абсолютно всі. Кав’ярні відкривають підприємці, точки продажу ставлять мало на кожному кроці, великі мережі запускають франшизи в маленьких містах… І багато покупців вже просто не уявляють своє життя без кави, тому зараз саме час, щоб і собі відкрити свою справу.

Спочатку треба розібратися з тим, що саме ви хочете відкрити – кав’ярню або невелику точку з продажем «кава з собою». Перший варіант вимагає більше витрат, а ось другий може бути менш прибутковий. Кав’ярня – це атмосфера, а точка з продажем кави є швидшим способом отримати напій. Багатьох приваблює саме перший варіант.



На що треба звернути увагу в першу чергу для запуску кав’ярні?

  1. У кав’ярні повинен бути вибір різних видів кави та чаю. Зараз дуже велика конкуренція, все, особливо жителі великих міст, знають, чого хочуть і чим відрізняються різні види, тому і купуватимуть те, що люблять.
  2. Продавайте якісну каву. Тільки це допоможе повертати покупців.
  3. Зареєструйте все офіційно. Треба вибрати правильний КВЕД, в залежності від особливостей кав’ярні, зверніться до податкової та відкрийте ФОП. В ідеалі, краще відразу найняти бухгалтера і юриста (можна «на непостійну зайнятість»). Це обійдеться в середньому від 25 тис. гривень у вигляді заробітної плати та від 100 доларів за консультацію юристів.

Скільки грошей треба, щоб відкрити кав’ярню?

  • Звичайно, вартість відкриття кав’ярні може бути найрізноманітнішою. Це залежить від місцевості, міста, конкуренції, апетитів бізнесмена і безлічі інших чинників. Але стандартні витрати майже завжди однакові. Розберімо, скільки коштуватиме відкрити кав’ярню в середньому місті – сума починається від 120 тис. гривень (близько 4,5 тис. доларів).
  • Оренда приміщення. Все залежить від міста, але вартість якісного приміщення під кав’ярню починається від 10 тис. гривень в місяць, хоча краще звертати увагу на популярні місця з великою прохідністю.

  • Закупівля обладнання для роботи. Часто і на цьому можна заощадити, тому що багато компаній дають кавомашини в оренду, а це іноді навіть більш прибутково, тому що вони ж займаються обслуговуванням.
  • Ремонт. Звичайно, у вас є свій стиль і концепт кав’ярні, тому навіть при мінімальному плануванні приміщення все одно доведеться прикрашати під себе. Це обійдеться в середньому від 70 тис. гривень.
  • Купівля меблів для кав’ярні. Теж залежить від концепту, але сума буде приблизно від 100 тис. гривень.
  • Реклама і просування. Якщо всім займатися самостійно або за допомогою своєї сім’ї, то витратиться доведеться мінімально – близько 10 тис. гривень, але краще в майбутньому вкластися в розкрутку інстаграма.
  • Закупівля матеріалів. Кава, чай, сиропи, цукор, мінімальні десерти… Це все обійдеться спочатку близько 80 тис. гривень, але в майбутньому суми щомісячної закупівлі будуть меншими в залежності від вашого асортименту.
  • Зарплата працівникам. Знову ж таки, спочатку можна всьому навчиться і готувати каву самостійно, а найняти Баристу пізніше. Прибирання теж може виконуватися своїми силами. В середньому на це піде близько 50 тис. гривень бюджету.

Якщо все розрахувати, скласти ретельний бізнес-план, спланувати «підводні камені» і всі аспекти запуску, від відкриття кав’ярні буде зовсім нескладним і швидким, а вже скоро вона почне приносити прибуток.

Переглядів: 10476, сегодня — 12
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися