Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
5 серпня 2021, 9:38

Чи можна виїхати за кордон з простроченим кредитом

Наявність кредиту – це зобов'язання, яке може обмежувати людину в деяких сферах життя. Так, при великій сумі позики вам може бути недоступний ще один кредит. А в разі наявності заборгованостей виникають проблеми з виїздом за кордон. Розглянемо, в яких випадках це актуально і що робити в такій ситуації.
Кредит як підстава для відмови у виїзді з країни
Сам по собі кредит, навіть дуже великий, не є підставою для того, аби не випустити вас за кордон. Якщо ви сумлінний платник, який завжди погашає заборгованості, це навіть не береться до уваги. У вас може бути декілька кредитів у різних банках – і це ніяк не вплине на можливість пересуватися по світу.

Заборгованість по кредиту: чи завжди вона заважає виїхати з країни?
Гарна новина для тих, у кого є невеликі заборгованості: це теж не завжди впливає на можливість виїхати за кордон. Митна служба не може самостійно приймати рішення про те, щоб не випускати громадян за кордон за наявності у них заборгованості. Це можливо лише за рішенням суду або виконавчих органів – наприклад, в разі несплати аліментів. Якщо справа не дійшла до таких рішень, сама по собі заборгованість не стане перешкодою для виїзду.

ВАЖЛИВО. Йдеться саме про рішення суду, тобто коли ситуація вже розглянута і винесено вирок. Якщо банк подав на вас до суду, але поки не було засідання, можете виїжджати за кордон. Поки немає рішення, ніякі обмеження не діють.
Не слід плутати і різні рішення суду. Наприклад, суд розглянув звернення банку по кредитній заборгованості та вирішив, що тепер з кожної вашої заробітної плати у вас будуть відраховувати кошти на користь банку. Але рішення про обмеження виїзду прийнято не було. Це буде означати, що навіть за наявності боргу за кредитом, ви все ще можете виїжджати з країни.
Інформація про заборгованість перевіряється лише митною службою тієї країни, громадянином якої ви є або в якій проживаєте фактично. Під час в'їзду на територію іншої держави ця інформація вже не береться до уваги: ​​митні служби інших країн не сповіщаються про ваші заборгованості.

ВИСНОВОК. Заборонити виїзд за кордон можуть за рішенням суду або виконавця з 4-х причин: борги за кредитами, ЖКГ, заборгованості по аліментах і несплата податків. Але в цьому переліку можуть бути й інші причини, наприклад, через наявність великих боргів перед фізичними і юридичними особами.
Перевіряємо можливість виїзду за кордон
Далеко не завжди людина сама розуміє, чи може вона залишати країну. Це можна перевірити кількома способами:

  • Зайти в єдиний реєстр боржників і подивитися, чи є там заборгованість. Причому наявність боргу не завжди є підставою для відмови у виїзді.
  • Зробити власноруч письмовий запит до відділення прикордонної служби.
  • Відправити запит поштою до відділення Державної прикордонної служби з обробки спеціальної інформації.

Письмові запити передбачають і такі ж письмові відповіді. Якщо вам відповіли, що обмежень на виїзд немає, то ніяких проблем на кордоні виникнути вже не може. Практика показує, що відповідь приходить в середньому протягом місяця.

Варіанти виїзду за кордон, коли є борги

  1. Погашення заборгованості за власний кошт. Робити це потрібно заздалегідь, щоб інформація встигла надійти до митної служби.
  2. Рефінансування боргу. Є банки та фінансові організації, які в складних випадках пропонують клієнтам інші умови для погашення заборгованості. У той момент, коли кредит перераховують, борг перестає бути обов'язком – він показується у базі як кредит.
  3. Погашення боргу за допомогою іншого кредиту. Ви можете взяти кредит в іншому банку, покрити наявний борг і виїжджати за кордон просто з кредитом.
Переглядів: 3568, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися