Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
2 серпня 2021, 12:40

КАСКО: страхування в Україні, як оформити і яка вартість?

Кожен автомобіліст знає про необхідність страхування машин та іншої техніки, при цьому учасники дорожньо-транспортних пригод на власному досвіді переконуються в доцільності і вигідності оформлення страхового поліса. Але тут вкрай важливо вірно вибрати надійну компанію, яка б надавала відповідні програми, брала на себе всі ризики і сумлінно виконувала свої зобов’язання.

Існує два варіанти страховки авто в Україні: ОСАГО та КАСКО
Перший варіант є обов'язковим для усіх автовласників і дозволяє покрити завдані збитки для постраждалих в ДТП, а друга страховка покликана компенсувати ризики, які можуть бути пов'язані з транспортним засобом. Розглянемо докладніше, що собою являє другий вид автострахування.

Що таке КАСКО
КАСКО — це страхування транспортного засобу, що передбачає покриття витрат на ремонт авто. В Україні страховий поліс КАСКО буває різних видів:

  • Повна програма дозволяє застрахувати авто від: викрадення, протиправних дій зловмисників, ДТП, пожеж, падіння будь-яких предметів, пошкоджень лобового скла, стихійних лих. Для покриття ремонту по ній автовласнику не потрібно нічого доплачувати в автосервіс (за винятком франшизи).
  • Вузьконаправлена програма від викрадення.
  • Неповна програма. Дозволяє застрахувати авто як при повному КАСКО, але з меншим переліком ризиків, які визначаються окремо в кожному випадку.
  • Програма розширеного прямого врегулювання. Призначена для покриття ризику аварії без провини клієнта. Тобто якщо в ДТП ви стали потерпілим, то страховик виплатить певну грошову суму на ремонт машини, при цьому не важливо, чи винуватець аварії оформляв ОСАГО.
  • Програма 50/50. Призначена для стандартного переліку ризиків, але з частковою оплатою. Половину суми страхового поліса клієнт оплачує в момент укладання договору. Якщо протягом терміну дії угоди не трапляється ніяких ДТП, то автовласник більше нічого не платить. Якщо ж за вказаний в договорі період станеться аварія, клієнт сплачує решту страхового внеску, після чого отримує необхідні виплати.

Ризики, що покриваються
Застрахувати транспортний засіб можна від таких ризиків:

  1. ДТП: пошкодження від ударів під час зупинки або стоянки, зіткнення з іншим транспортним засобом, нерухомим об'єктом;
  2. викрадення;
  3. протиправна дія: крадіжка, пошкодження або знищення окремої частини транспорту;
  4. стихійні лиха природного характеру (удари блискавкою), пожежі, вибухи, напад тварин та ін.

Як оформляється КАСКО
Щоб оформити будь-який варіант автострахування, необхідно надати необхідний пакет документів: паспорт громадянина України, свідоцтво про держреєстрацію авто (або договір про купівлю), водійське посвідчення тощо.

Після прибуття в офіс страхової фірми фахівці оглянуть транспортний засіб, щоб зафіксувати наявні дефекти, після чого складуть відповідний акт. Також під час страхового огляду фахівці звіряють:

  • номер кузова;
  • реєстраційні знаки;
  • VIN-код автомобіля;
  • комплекти ключів.

Проаналізувавши документи, страховий експерт складає офіційний договір КАСКО, клієнт уважно вивчає його і підписує. Потім автовласник сплачує вартість страхового поліса, після чого йому видають сам поліс, платіжну квитанцію і документ з правилами страхування. Дія страховки КАСКО починається з дати, вказаної в полісі.

Скільки коштує повне КАСКО
Вартість оформлення страхового поліса розраховується в індивідуальному порядку. При цьому враховується перелік ризиків, що покриваються і низка інших важливих критеріїв:

  • рік випуску транспортного засобу: страхування «старших» автомобілів обходиться дорожче;
  • вік автовласника: може впливати на підвищення коефіцієнта конкретних ризиків;
  • стаж водіння: чим більше у водія досвіду керування транспортними засобами, тим менше вартість КАСКО;
  • марка, модель машини: враховується середній показник витрат на ремонт автомобілів конкретних марок і моделей;
  • наявність / відсутність, технологічність протиугінної системи;
  • варіанти виплат: агрегатні (страхові суми можуть зменшуватися у конкретному страховому випадку), не агрегатні (страхові суми не змінюються);
  • включення франшизи дозволяє знизити вартість страхового поліса;
  • включення додаткових послуг: виклик аварійних служб, запит довідок з ДАІ та ін.

Серед другорядних чинників, що впливають на вартість:

  1. наявність / відсутність гаража,
  2. спосіб покупки авто (кредитування),
  3. необхідність розстрочки страхового внеску,
  4. репутація автомобіліста.

Важливо знати! Автомобілі, «вік» яких перевищує 10 років, в Україні зазвичай не беруться страхувати за полісом КАСКО.

Калькулятор КАСКО в Україні
Кожна страхова компанія в Україні пропонує унікальні умови страхування за полісом КАСКО. При цьому вартість і розміри страхових виплат розраховуються в індивідуальному порядку в різних областях країни для конкретних автомобілів. Щоб розрахувати приблизну вартість оформлення поліса, можна скористатися спеціальним калькулятором, що представлений на офіційних сайтах конкретних страховиків.

Переглядів: 2439, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися