Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зарегистрирован:
21 квітня 2020

Последний раз был на сайте:
14 березня 2023 о 01:57
Подписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
24 травня 2021, 19:11

ТОП найдорожчих валют у світі

Гроші, як засіб платежу, з’явилися дуже давно. Наші давні предки змушені були якимось чином розв'язувати проблему натурального обміну, бо це було дуже незручно. У сучасному світі існує понад двісті держав, і, практично кожна держава має свою національну валюту. Але, оскільки, різні держави живуть, в плані добробуту, по-різному, то і цінність кожної валюти різна. Щоб можна було здійснювати міжнародні платежі, Міжнародний банк встановив курс валют, який знаходиться в постійному русі, реагуючи на події, що відбуваються у світі. Якщо економіка держави зростає, країна знаходиться в економічній і політичній стабільності, курс валюти такої країни зміцнюється. І, навпаки, якщо в країні вибухнула економічна або політична криза, військовий конфлікт, вартість валюти такої держави знижується.

Оскільки існують різні світові валюти, які нерівнозначні за своєю цінністю, виникає питання – валюта якої держави найдорожча? Багато хто вважає, що найдорожчою валютою є британський фунт стерлінгів. Однак, це не так, існують дорожчі валюти.



Динари Кувейту (KWD)
Кувейстскій динар вважається найдорожчою світовою валютою. В цьому немає нічого дивного, бо Кувейт надзвичайно багата на нафту країна. При цьому в Кувейті не просто багато нафти, а ще і її видобуток є однією з найдешевших у світі. Ці два фактори стали причиною того, що Кувейт за короткий час став однією з найбагатших країн світу. У 2007 році уряд країни відмовився від прив’язки національної валюти до долара. Високій вартості кувейсткого динара сприяють вкрай низьке оподаткування в країні, а також практично повна відсутність проблеми безробіття. Звичайно, через кілька десятиліть запаси нафтових родовищ вичерпаються, і ситуація в Кувейті, можливо, зміниться, але, в найближчі роки Кувейт залишатиметься однією з найбагатших світових країн.

Динари Бахрейну (BHD)
«Ноги» високої вартості Бахрейна динара «ростуть» звідти ж, звідки і у кувейсткого динара. Бахрейн, як і Кувейт, живе, в основному, з продажу нафти, але, на відміну від динарів Кувейту, динари Бахрейну прив’язані до долара.

Ріали Оману (OMR)
Оман розташований на Аравійському півострові, і знаходиться на перетині багатьох транспортних потоків, що сприяє високому рівню життя в країні.

Динар Йорданії (JOD)
Феномен високої вартості валюти Йорданії важко пояснити, бо тут немає великих запасів нафти, країну не можна віднести до світових лідерів економіки, але, факт залишається фактом, йорданський динар котирується вище, ніж британський фунт стерлінгів.

Фунт стерлінгів Великобританії (GBP)
Це найдорожча валюта в Європі, але, не в світі. Окрім британських фунтів існують безліч інших його «різновидів» – фунти Північної Ірландії, Гібралтару, Мена і ін. Всі ці держави є колишніми колоніями Великобританії, друкують свої купюри, які хоч візуально і розрізняються з купюрами британського фунта стерлінгів, але, офіційно мають курс такий же. Тим часом у самій Англії «сторонні» фунти не надто вітаються в якості платіжного засобу.

Долар Кайманових островів (KYD)
Якщо запитати пересічного європейця, чи знає він, де знаходяться Кайманові острови, швидше за все, буде отримано негативну відповідь. Однак, через свої ліберальні податкові закони, Кайманові острови стали справжнім податковим «Ельдорадо» для сотень банків, різних трастових фондів, страхових і офшорних компаній, що зумовило високу вартість національної валюти цієї крихітної держави.

Європейський євро (EUR)
Це одна з наймолодших валют, яка виникла після утворення Євросоюзу. Спочатку курс євро був дуже високим стосовно долара, однак, з часом, став падати через складну економічну і політичні обставини в деяких європейських країнах, зокрема, в Греції. Проте, євро продовжує котируватися вище американського долара, будучи платіжним засобом в 17 європейських країнах.

Франки Швейцарії (CHF)
Як відомо, Швейцарія – це країна банків і годинників. Банківська система Швейцарії є кістяком її економічної стабільності і процвітання. Цікаво, що зображення на швейцарському франку нанесено не в альбомному варіанті, як ведеться в переважній більшості світових валют, а в книжковому.

Долари США (USD)

Американські долари є світовою резервною валютою, займаючи майже дві третини світових заощаджень. Це означає, що маючи на руках американські долари, ви можете розплатитися ними практично в кожній країні світу.

Просмотров: 7743, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися