Мінфін - Курси валют України

Встановити
CCLOAN
Зареєстрований:
21 квітня 2020

Останній раз був на сайті:
14 березня 2023 о 01:57
Підписчики (2):
Niccelll
Niccelll
Kacviktok
Kacviktok
CCLOAN — Офіційний блог компанії
16 вересня 2020, 11:32

Що таке офшори та чи потрібно з ними боротися?

Офшор – це країна або територій, яка надає іноземним організаціям можливість ведення бізнесу на більш вигідних умов. Власники офшорних компаній користуються такими привілеями, як нульові податкові ставки, спрощена звітність, а також можливість приховати імена справжніх власників бізнесу.

Особливості офшорних компаній
Відкриття офшорної організації – це можливість стабільного ведення бізнесу в умовах світової економічної нестабільності. Як показує практика, сприятливими податковими пропозиціями для нерезидентів сьогодні користуються, як власники великих компаній, так і приватні підприємці.

Для того, щоб вивести свій бізнес в офшори, нема потреби бути експертом в галузі міжнародного права. Для правильного функціонування такої компанії досить звернутися за допомогою до посередників, які допоможуть у розв'язанні найрізноманітніших питань на професійному рівні.


Позитивні сторони офшорів
Часто виникає питання – чому багато бізнесменів для своїх активів вибирають саме офшори? Далі представлені найпоширеніші доводи, які допоможуть внести ясність і визначити переваги такого ведення справ:

  • Нульові або дуже низькі податкові ставки. Низькоподаткові юрисдикції дають можливість оптимізувати витрати і значно знизити податкові зобов’язання. Однак, без професійної допомоги тут не обійтися. Річ у тому, що у випадку офшорів, головне не упустити відносно тонку грань між легальною оптимізацією бізнесу і ухиленням від сплати податків.
  • Відносно висока конфіденційність. Багато офшорів не мають регістра директорів. Отже, вся інформація про компанії й приватних осіб тут надійно захищена системою безпеки.

  • Простота реєстрації бізнесу. Щоб зареєструвати офшорну компанію, не потрібно збирати велику кількість документів. Окрім цього, в більшості випадків час очікування становить не більше однієї доби.
  • Відкриття валютного рахунку не обов’язково повинно проводитися в тій же країні, що і реєстрація офшорної компанії.
  • Спрощена бухгалтерська звітність або її повна відсутність. Ведення офшорного бізнесу не передбачає систематичного зведення кредиту з дебетом. З цієї причини, офшори – це найбільш прийнятний варіант для тих людей, які не хочуть афішувати своє ім’я і стежити за всіма нововведеннями в системі бухгалтерської звітності.

Недоліки офшорів

  • Різниця в законодавстві. В офшорах не вийде працювати за стандартами та принципами країни власника компанії.
  • Необхідність систематичних аудиторських перевірок. Це може зажадати певних грошових витрат.
  • Зареєструвати офшорну організацію може тільки нерезидент.

  • Підвищена увага до офшорів з боку держави. Це відбувається через те, що за допомогою офшорів чималі суми грошей проходять повз державну казну.
  • Зіставляючи переваги офшорних компаній з їхніми недоліками, можна зробити висновок, щоб колесо крутилося в правильному напрямку, необхідний досвід, певні знання і професійна допомога фахівців.

Чи намагаються держави протистояти офшорам?
Безумовно, кожна держава намагається більш скрупульозно відстежувати та перевіряти офшорні компанії. Це пов’язано не з самими організаціями або їх власниками, а з ухиленням від сплати податків, відмиванням грошей та іншими злочинами закону.

Переглядів: 3665, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися