Мінфін - Курси валют України

Встановити
22041983
22041983
Зареєстрований:
4 серпня 2011

Останній раз був на сайті:
11 лютого 2013 о 00:28
Підписчики (41):
ballistic
ballistic
3 года
lora
lora
drakon
drakon
48 лет
MadeinUSSR
MadeinUSSR
astratube
Арсений Неменко
46 лет, Астрахань
indagame
IndaGame Games
34 года, Киев
VictorS
VictorS
nikolayap
nikolayap
dpsboss
dpsboss
Кременчуг
Likeme
Likeme
Оsterreich-Ungarn
nfl
nfl
pointOFview
pointOFview
всі підписчики
Президент Украинского фонда зашиты панд от поездов
25 грудня 2012, 12:19

Режим роботи банків України 27 — 29 грудня 2012 року, 2 та 3 січня 2013 року

Електронне повідомлення

 

Національний банк України

Генеральний департамент

інформаційних технологій та платіжних систем

Департамент платіжних систем

 

 

 

 

18.12.2012 № 25-211/2768/11900

 

 

 

Операційному та територіальним управлінням Національного банку України,

центральному апарату,

структурним одиницям,

навчальним закладам

Національного банку України,

банкам України та їх філіям,

Державній казначейській службі України та     

її територіальним органам,

Державній податковій службі України,

Державній митній службі України,

Пенсійному фонду України,

Незалежній асоціації банків України,

Асоціації українських банків,

ПрАТ «Всеукраїнський депозитарій цінних паперів»,

ПАТ «Національний депозитарій України»

 

 

 

Про регламент роботи в період

завершення звітного року

 

Згідно з наказом Національного банку України від 24 червня 2011 року        № 103 «Про технологічний регламент роботи системи електронних платежів Національного банку України» та у зв’язку із завершенням банківською системою України (далі – банківська система) операцій 2012 року і проведенням технологічних робіт, пов’язаних з початком нового звітного року, Національний банк України (далі – Національний банк) установлює для банківської системи особливий порядок роботи 27 – 29 грудня 2012 року, 2 та 3 січня 2013 року.     

30 грудня 2012 року – 1 січня 2013 року система електронних платежів Національного банку (далі – СЕП), система електронної пошти Національного банку, депозитарій державних цінних паперів і Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України не працюють.

З метою забезпечення безперебійної діяльності банківської системи та своєчасної виплати пенсій, соціальних доплат, інших грошових виплат потрібно до 28 грудня 2012 року (включно):

територіальним управлінням Національного банку здійснити підкріплення операційних кас банків готівкою в необхідних розмірах;

банкам отримати в територіальних управліннях Національного банку готівку для підкріплення операційних кас;

здійснити розрахунки за готівку.

Банкам з 30 грудня 2012 року до 2 січня 2013 року (включно) забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріплення їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів.

З 30 грудня 2012 року до 1 січня 2013 року (включно) банки можуть здійснювати (у разі потреби) валютно-обмінні операції з готівковою іноземною валютою в пунктах обміну іноземної валюти.

У разі потреби банки можуть здійснювати касові операції з 30 грудня          2012 року до 2 січня 2013 року (включно). Ці операції мають бути зареєстровані та відображені в бухгалтерському обліку згідно з пунктом 2.11 глави 2 Положення про організацію операційної діяльності в банках України, затвердженого постановою Правління Національного банку України від               18 червня 2003 року № 254 (зі змінами).

Регламент роботи системи автоматизації фінансово-господарських операцій (SAP ERP) Національного банку в період завершення звітного року має узгоджуватися з регламентом роботи СЕП.

З 29 грудня 2012 року до 3 січня 2013 року (включно) банки України використовують офіційний курс гривні до іноземних валют, установлений Національним банком 28 грудня 2012 року.

 

Режим роботи банківської системи

 

27, 28 грудня 2012 року

СЕП працює в режимі продовженого банківського дня (на дві години).

Регламент роботи Національного банку як депозитарію державних цінних паперів має узгоджуватися з визначеним на ці дні регламентом роботи СЕП.

Система електронної пошти Національного банку України працює до завершення всіх робіт у СЕП.

28 грудня мають бути завершені всі трансакції з клієнтами.

28 грудня платежі в іноземній валюті від Державної казначейської служби України через Національний банк та АТ «Укрексімбанк» проводяться до 16.00.

28 грудня Головний процесинговий центр (далі – ГПЦ) Національної системи масових електронних платежів (далі – НСМЕП), регіональний процесинговий центр НСМЕП у м. Харкові (далі – РПЦ), розрахунковий банк НСМЕП, процесингові центри банківського рівня НСМЕП (далі – БПЦ) та члени НСМЕП о 10.00 проводять останній кліринг за операціями НСМЕП у 2012 році.

 

29 грудня 2012 року

Розрахунки за платежами з погашення та обслуговування державного боргу між Державною казначейською службою України і Національним банком у національній валюті проводяться до 12.30.

Платежі через Національний банк в іноземній валюті проводяться до 12.30 з датою валютування не раніше 3 січня 2013 року.

У разі потреби територіальні управління Національного банку здійснюють підкріплення операційних кас банків до 12.00 у встановленому порядку.

До 13.00 усі учасники СЕП можуть здійснювати початкові платежі в СЕП лише між банківськими установами, що підпорядковані одній юридичній особі, а також платежі, спрямовані до Операційного та територіальних управлінь Національного банку або органів Державної казначейської служби України. Операційне, територіальні управління Національного банку та органи Державної казначейської служби України можуть здійснювати початкові платежі на адресу всіх учасників СЕП.

Банківський день у СЕП та операційний день депозитарію державних цінних паперів закінчується о 15.00.

Залишків коштів за транзитними рахунками 2631 «Транзитний рахунок для сум, які не були підтверджені одержувачем коштів», 3206 «Транзитний рахунок для сум, що не були підтверджені банком – одержувачем коштів», 3246 «Транзитний рахунок для сум, що не були підтверджені управлінням Державної казначейської служби України – одержувачем коштів», 3256 «Транзитний рахунок для сум, що не були підтверджені фінансовою установою – одержувачем коштів», 4631 «Транзитний рахунок для сум, які не були підтверджені одержувачем коштів» на кінець банківського дня в СЕП не повинно бути.

Депозитарій державних цінних паперів забезпечує виключно операції зі сплати доходу та погашення державних цінних паперів та операції з рефінансування Національного банку під заставу державних цінних паперів.

Система електронної пошти Національного банку України працює до завершення всіх робіт у СЕП та завершення передавання файлів звітності від Центральної розрахункової палати до Національного банку.

Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України  для уповноважених банків не працює.

Система з купівлі та продажу кредитних ресурсів у національній валюті на міжбанківському кредитному ринку України «КредІнфо2» працює до 15.00.

Система реєстрації кредитних договорів з нерезидентами «Реєстр договорів з нерезидентами 2» працює до 15.00.

ГПЦ НСМЕП, РПЦ, БПЦ та члени НСМЕП з 15.45 обслуговують міжбанківські трансакції в автоматичному режимі. 

 

30, 31 грудня 2012 року, 1 січня 2013 року

ГПЦ НСМЕП, РПЦ, БПЦ та члени НСМЕП продовжують обслуговувати міжбанківські трансакції в автоматичному режимі.

Члени НСМЕП забезпечують роботу відповідальних чергових з обслуговування своїх клієнтів з можливого приймання заяв на введення карток до стоп-листа відповідно до умов договорів. У цей період члени НСМЕП забезпечують функціонування телекомунікаційної та термінальної інфраструктури, що використовується для своєчасного розвантаження термінального обладнання.

Кліринг за операціями НСМЕП не проводиться.

                               

2 січня 2013 року

Банки працюють без клієнтів і забезпечують комплекс робіт, пов’язаних з початком нового звітного року. Форми статистичної звітності №1Д «Баланс банку»,  №1Д-НБУ «Баланс» за 2 січня 2013 року не подаються.

Міжбанківські перекази коштів через СЕП у цей день не здійснюються. Національний банк до 12.00 надає банкам, Державній казначейській службі України та її органам, іншим учасникам СЕП тільки інформацію про стан їх технічних рахунків.

Система електронної пошти Національного банку України працює до 19.00.

Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України не працює.

Система з купівлі та продажу кредитних ресурсів у національній валюті на міжбанківському кредитному ринку України «КредІнфо2» не працює.

Система реєстрації кредитних договорів з нерезидентами «Реєстр договорів з нерезидентами 2» не працює.

Операційний день Національного банку як депозитарію державних цінних паперів не розпочинається.

ГПЦ НСМЕП, РПЦ, БПЦ та члени НСМЕП до 9.00 продовжують обслуговувати міжбанківські трансакції в автоматичному режимі. Кліринг за операціями НСМЕП не проводиться.

 

3 січня 2013 року

СЕП і банківська система працюють у звичайному режимі.

Система підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України Національного банку України працює у звичайному режимі.

Емісійно-касові операції в банківській системі здійснюються у звичайному режимі.

Національний банк як депозитарій державних цінних паперів працює у звичайному режимі.

О 10.00 ГПЦ НСМЕП, РПЦ, розрахунковий банк НСМЕП, БПЦ та члени НСМЕП проводять кліринг за операціями НСМЕП, здійсненими з 10.00 28 грудня 2012 року до 10.00 3 січня 2013 року.

Строки подання звітності 29 грудня 2012 року та 2 січня – 28 січня 2013 року наведені в додатку до цього листа.

 

 

Голова                                                                                           С. Г. Арбузов

Переглядів: 4086, сегодня — 0
Стежити за новими коментарями

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися