Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 листопада 2023, 9:17

Nike судитиметься з New Balance та Skechers за свою технологію кросівок

Взуттєвий гігант Nike подав федеральний позов проти конкурентів New Balance і Skechers, звинувачуючи їх у порушенні патентів, пов’язаних із технологією Nike для виготовлення верхньої частини кросівок. Про це пише Reuters.

Взуттєвий гігант Nike подав федеральний позов проти конкурентів New Balance і Skechers, звинувачуючи їх у порушенні патентів, пов’язаних із технологією Nike для виготовлення верхньої частини кросівок.
Фото: depositphotos

►Читайте телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Причина позову

У позовах говорилося, що кілька видів спортивного взуття New Balance і кросівок Skechers неправильно використовують запатентовану технологію Nike «Flyknit» для взуття для бігу, футболу та баскетболу.

Раніше Nike подав до суду на Adidas, Puma і Lululemon за порушення патентів Flyknit. Adidas і Puma врегулювали свої судові позови, тоді як справа Nike проти Lululemon все ще триває.

Що за технологія

На вебсайті компанії Nike з Бівертона, штат Орегон, сказано, що її технологія Flyknit «використовує високоміцні волокна для створення легкого верху з цільовими областями підтримки, еластичності та повітропроникності». У позовах говорилося, що запатентована технологія дозволяє виготовляти високоефективний верх із меншою кількістю матеріалів і відходів.

Скарга Nike

У скарзі Nike проти бостонської компанії New Balance, поданій до федерального суду штату Массачусетс, йдеться про те, що взуття Fresh Foam, FuelCell та інших лінійок New Balance порушує патентні права Nike.

Nike подала до суду на компанію Skechers у Лос-Анджелесі на Манхеттен-Біч, штат Каліфорнія, стверджуючи, що взуття, включно з брендами Skechers Ultra Flex і Glide Step, порушує її патенти.

Nike попросила в суді відшкодування невизначеної суми грошових збитків і ухвали суду про постійне блокування New Balance і Skechers порушення патентів.

Коментарі - 5

+
0
Abramon
Abramon
7 листопада 2023, 9:25
#
Skechers — підошва супер — все інше економія, особливу внутішні матеріали протираються дуже швидко.
+
0
Володимир Нєтряпко
Володимир Нєтряпко
7 листопада 2023, 9:48
#
Skechers — це ширвжиток копійчаний… Беріть Brooks — там не протирається…
+
0
Abramon
Abramon
7 листопада 2023, 13:47
#
Дякую спробую. В мене Puma добре носиться))
+
0
preyvanamor
preyvanamor
7 листопада 2023, 11:39
#
Не знаю. ніколи в житті сам собі не купляв фірмові кроси і завжди беру найдешевше і живе воно відповідно не більше 2 роки.
але один раз подарували мені настільки жирні найки, що я аж боявся в них ходити і тупо тримав в коробці більше 5 років, але прийшов все-таки їх час і я почав ними користуватись, і… всього через один сезон розлізлись і порвались ПОВНІСТЮ!!! може якась китайська підробка була? хз…
+
+15
Abramon
Abramon
7 листопада 2023, 13:49
#
Вони просто «стрюхли». З часом матеріали втрачають свої властивості. Тим більше, як Ви пишете 5 років.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися