Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2023, 9:39

Українці зможуть у Литві обміняти посвідчення водія

Українці у Литві зможуть обміняти посвідчення водія за спрощеною процедурою. Відповідна угода між Україною та Литвою стала чинною з 22 жовтня. Про це заявив глава МВС України Ігор Клименко.

Українці у Литві зможуть обміняти посвідчення водія за спрощеною процедурою.
Фото: depositphotos

►Читайте «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

За його словами, отримати литовське посвідчення можна буде без складання теоретичних і практичних іспитів.

Як скористатися послугою

Для того, щоб скористатись послугою, необхідно звернутися до філій Державного підприємства REGITRA у Литві. А в Україні — до Головного сервісного центру МВС.

При цьому аналогічна процедура вже доступна і для громадян Литви, які проживають в Україні. Її надають сервісні центри МВС.

Клименко зауважив, що угоди про взаємне визнання та обмін посвідчень водія за спрощеною діють ще з чотирма країнами — Італією, Туреччиною, Іспанією та ОАЕ.

«Плануємо і надалі налагоджувати співпрацю з іноземними урядами та розширювати цей список. Прагнемо, аби сервісні послуги МВС були доступними та комфортними для всіх наших громадян, у будь-якому куточку світу», — написав він.

Коментарі - 2

+
+15
Bookseller
Bookseller
24 жовтня 2023, 10:06
#
Авто — это игрушка для взрослых? Или средство… выпендрежа? У меня хоть и есть в наличии 180000 долларов, но авто не имею и не собираюсь иметь, я не ребенок, мне игрушки не нужны :)
+
+15
serjantik
serjantik
24 жовтня 2023, 12:02
#
Ну если ты живешь в городе с хорошей транспортной развязкой, где автобусы курсируют каждые 5 минут, то да, а когда ты живешь в деревне, где раз в час приезжает автобус, супермаркет от тебя в 10 км, а школа и детский садик в 15 км, то без машины никак, и дело не в игрушках
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися