Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 листопада 2022, 14:38

Запорізька АЕС зазнала руйнувань на понад 28 мільярдів — «Енергоатом»

Вартість зруйнованих і пошкоджених окупантами майна й інфраструктури Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом» перевищує 28 млрд грн. Про це повідомили в «Енергоатомі».

Вартість зруйнованих і пошкоджених окупантами майна й інфраструктури Запорізької АЕС та інших відокремлених підрозділів ДП «НАЕК «Енергоатом» перевищує 28 млрд грн.
Фото: ukrinform.ua

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Зазначається, що фахівці ДП «НАЕК «Енергоатом» провели попередній аналіз наслідків окупації ЗАЕС та інших відокремлених підрозділів компанії, розташованих в місті Енергодар, руйнування та пошкодження будівель і споруд станції.

За його результатами, вартість активів, які були знищені та пошкоджені, станом на 1 листопада 2022 року становить 28 184 млн грн, зокрема основних засобів — 27 804 млн грн.

Остаточний розмір втрат і збитків, завданих Запорізькій АЕС Росією, буде визначений після деокупації станції та повної перевірки й інвентаризації всього майна.

«НАЕК „Енергоатом“ вживатиме всіх заходів, задля відшкодування всієї шкоди та збитків, завданих Енергоатому, до відповідальності притягнули і країну-агресорку, і її державну корпорацію з атомної енергії „Росатом“, яка разом з військовими РФ бере безпосередню участь у злочинах і актах ядерного тероризму», — йдеться у заяві.

Автор:
Анна Недогибченко
Редактор стрічки новин Анна Недогибченко
Пише на теми: Фінанси, банки, економіка, інвестиції

Коментарі - 3

+
0
serjantik
serjantik
2 листопада 2022, 15:06
#
28 млрд согласно заголовку или 28 млн согласно статье?
+
0
Maksym .
Maksym .
2 листопада 2022, 17:27
#
28 184 млн грн — это миллиарды
+
0
serjantik
serjantik
10 листопада 2022, 13:21
#
Уже изменили, в статье было 28 млн
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися