Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2022, 19:44

Голова НБУ Кирило Шевченко подав у відставку (оновлено)

Сьогодні, 4 жовтня, голова Національного банку Кирило Шевченко подав на розгляд президенту України заяву про відставку. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Сьогодні, 4 жовтня, голова Національного банку Кирило Шевченко подав на розгляд президенту України заяву про відставку.
Фото: bank.gov.ua

Подробиці

«В силу причин, пов'язаних зі здоров’ям, які я не можу надалі ігнорувати, прийняв для себе складне рішення. Я залишаю посаду Голови НБУ», — заявив Шевченко.

Він зазначив, що з перших днів в НБУ був передусім антикризовим менеджером — і виконав свою місію: забезпечив безперебійну роботу фінансової системи в надскладний час повномасштабної війни.

«Війна стала ще одним важким іспитом для нашої команди та мене особисто — і ми його гідно склали», — зазначив Шевченко.

За його словами з початком повномасштабної війни Національний банк:

  • забезпечив безперебійну роботу фінансової системи,
  • не допустив паніку на валютному ринку,
  • зупинив масштабний відтік капіталу заради захисту резервів,
  • втримав інфляцію на адекватному рівні під час війни,
  • підставив плече державному бюджету, розуміючи складнощі із залученням коштів під час війни.

«На сьогодні НБУ дійсно сильніший, ніж будь-коли, у здатності зустрічати виклики та долати кризи, гідно проходить перевірку війною. І зберігає свою здатність бути основою пост-воєнного відновлення економіки і спрямовувати на це весь фінансовий сектор. Тим, хто прийде після мене, я передаю банківську систему сильною, капіталізованою, стійкою. Вірю в те, що такою вона залишиться і надалі», — сказав він.

Регулятор зазначив, що до ухвалення відповідних рішень Верховною Радою про звільнення та призначення на посаду голови Національного банку, правління НБУ продовжить виконувати свої функції та здійснювати управління діяльністю Нацбанку в поточному складі.

Джерела «Мінфіна», знайомі з ситуацією, на умовах анонімності повідомили, що причина відходу Шевченка пов'язана не тільки зі здоров'ям, але й розбіжностями, що посилилися, з оточенням президента.

Нагадаємо

Шевченка було призначено головою НБУ ще 16 липня 2020 року і він обіймав цю посаду понад два роки.

Хто обійме посаду голови НБУ

За словами нардепа Ярослава Железняка, найімовірніший кандидат на посаду нового голови Нацбанку — Андрій Пишний (ексглава Ощадбанку).

«Є й інші кандидати, але менше вірю в їхнє кар'єрне зростання», — написав Железняк у своєму Telegram-каналі.

«Відставка шляхом голосування у Раді пана Шевченка відбудеться цього тижня», — додав Ярослав Железняк.

Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 82

+
+186
rivnyj
rivnyj
4 жовтня 2022, 20:01
#
Бажаю більше не хворіти.З приводу виконаної місії, то я б посперечався
Обмінки які кришуавав НБУ, подвійна конвертація, заборони, потрійний курс, повний хаос на валютному ринку, увімкнений станок і скарги в ЗМІ що на нього давлять і він вимушений його вмикати…на мою думку один з найгірших голів НБУ починаючи з 2000р.
Ст
+
+679
matroskin
matroskin
4 жовтня 2022, 20:07
#
Вы просто в 2014 наверное в коме были или в дет.садике, вот тогда были «золотые времена» инфляция 300% и 70% банков испарились вместе с деньгами вкладчиков, при этом НБУ умудрилось каждому на дорожку ещё госсударственных по несколько млрд выделить (естественно тоже с концами).
Ну и под конец «уехало жить в Лондон».
+
+101
82845392
82845392
4 жовтня 2022, 20:58
#
Вы еще забыли гениальную операцию по спасению ПриватБанка, который со всей своей изумительной прибыльностью никак в 0 не выйдет с закачанным рефинансом :)
+
+79
SergeyNina
SergeyNina
4 жовтня 2022, 23:33
#
Я прекрасно помню то время и какое было свинское отношение к клиентам банков и как они себя вели и регулятор ничего не делал. Да, многие банки были ликвидированы правильно, но в какой способ и по какой цене продавалось имущество банков и пулы кредитов в последующие годы это жесть. Сам пытался купить имущество банков и меня просто выкидывали с торгов или посылали матом, а «нужные люди» покупали все за копейки. Нбу футболил в фгвфл фгвфл в нбу по жалобам на работу временных администраций. У меня был небольшой кредит в дельта банке который я так и не погасил и кому был он продан я так и не узнал.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
4 жовтня 2022, 23:41
#
«Нбу футболил в фгвфл фгвфл в нбу по жалобам на работу временных администраций.»

Надо было жаловаться в прокуратуру и полицию…
+
+114
matroskin
matroskin
5 жовтня 2022, 0:11
#
Вы забыли дописать «потужно рехформовану», ну чтоб кум Виталька посадил куму Лерку, за то что они с кумом Петькой закрутили знатную аферу с банковской системой. :)
Но если вспомнить те времена, то таких писак быстро причисляли в лодкокачателей и агентов кремля и на этом всё заканчивалось.
+
+30
Ivn
Ivn
5 жовтня 2022, 8:40
#
«Надо было жаловаться в прокуратуру и полицию…»

ахахахахах
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
5 жовтня 2022, 9:09
#
Вы видно, уважаемый заигрались в «эксперта» и забыли, что после «рехформы» прокуратуры кумом порошенко, жаловаться можно только птичкам в Мариинском парке! И жалобы в полицию. превратились в пустое использование бумаги и времени!
+
+27
extremumlife
extremumlife
4 жовтня 2022, 23:58
#
За те, що ви перерахували треба дякувати янукОвочу, а Гонтарева створила ту систему, яка дозволила не впасти банківському сектору на початку війни і стабільно працювати.
+
0
Strangers
Strangers
6 жовтня 2022, 13:23
#
А вы сколько заработали?
+
+147
rivnyj
rivnyj
4 жовтня 2022, 20:08
#
Як би ви розібрались в тих банках, то змогли б побачити що портфель складається на 80% з вкладів олігархів, й половина банків які було ліквідовано де-факто були гаманцями для відмиву грошей олігархів й отримання рефінансу від НБУ…
Лиш би шось ляпнути
Але під час банкопаду було усунено один банк який точно не підпадав під цей «процесс»
+
+197
matroskin
matroskin
4 жовтня 2022, 20:15
#
Я не повинен в цьому розбиратись, я плачу податки і з них НБУ роками отримує мільйонні зарплати, видає (продає) ліцензії, проводить регулярний контроль та перевірки, от хай воно й розбирається.
Бо Вас як послухать, то якщо я в аптеці куплю таблетки, а то виявиться отрута для мишей то винен я, а не виробник і орган що видавав ліцензію на ці ліки.
Я купую в магазині булку хліба і не думаю, що в мене дома має бути якийсь чудо прилад і дружина біолог, щоб вечорами розбиратися, то хліб це чи собача шерсть.
Як куплю квартиру а будинок завалиться через тиждень, то також винен я, не проектант, не будівельники, не комісія що прийняла будинок в експлуатація, а я.
+
+38
rivnyj
rivnyj
4 жовтня 2022, 21:00
#
Я вибачаюсь, але ваші порівняння недоречні. Вас же не змушують ставити депозит в той чи інший банк, ви як фінансово грамотний громадянин маєте право вибирати саме той банк, який на вашу думку є фінансово стабільним, та пройшов стресс тести(публікуються регулярно НБУ), відповідає усім вимогам НБУ.
Більше того, ваші ризики перекривала держава у розмірі 200тис.
Будь ласка, відповідайте по темі, а не водіть вилами по воді
+
+26
matroskin
matroskin
4 жовтня 2022, 21:16
#
Так мене ніхто і не змушує купувати квартиру в тому чи іншому будинку, ніхто не змушує купувати хліб чи то майонез, ніхто не змушує їздити в метро. Просто є десятки тисяч людей які отримують гроші (що закладені в тариф что-то з податків) за те щоб контролювати якість всього цього. Бо Вас як послухати, то кожен має бути лікарем, електриком, біологом, геодезистом, економістом, фармацептом, проектантом і будівельнком, фахівцем по будівництву метрополітенів і т.д.
Приїхав за заправку, в багажнику 2 лабораторії: одна визнача якість бензину, інша метрологічні характеристики колонки, бо як замість 1 л вона льє, 0,8 то винен же споживач бо треба перемірять, а не держ.повіритель колонки, що регулярно за великі гроші її повіря і дає акт, що 1л через колонку = 1л.
+
+41
Qwerty1999
Qwerty1999
4 жовтня 2022, 21:31
#
Rivnyj

Вы о банках, а вам о бензине…
У матроскина всегда такой подход…
+
+56
matroskin
matroskin
4 жовтня 2022, 22:02
#
Я Вам не раз писал, что у Вас очень узкое и ограниченное своим внутренним миром мышление. Вы не хотите слышать ничего кроме себя, даже НДС в чеке Вы не видите, бо вот Вы так решили что его там нет.
+
+32
Anatoll France
Anatoll France
4 жовтня 2022, 22:29
#
Як ти швидко зламався! Вже перейшов на особистості ще й руснявою. Типовий кремлівський бот зі кремлівською методичкою.
+
+30
matroskin
matroskin
4 жовтня 2022, 22:34
#
Та я «агент кремля» со стажем, гляньте профиль, я здесь зарегистрирован задолго до того как ваши придумали эти ярлыки и их вешанье на всех несогласных с ними. А вот у Вас идеология 1 в 1 как за поребриком, либо ты с нами либо-«агент Киева». :)
-Так куда пропали банки и зачем им НБУ дал на дорожку?
-Вы агент кремля, нормальный украинец не должен спрашивать кто и почему его обокрал.
+
+13
Anatoll France
Anatoll France
4 жовтня 2022, 23:12
#
Оу злам аккаунтів ще ж ніхто не вигадав. Ага. Усі тут такі дурні.
А якби рухнула уся банківська сістема було б набагато краще? Ну для кого як,для кремлівських було би краще, так, тут я згоден.
+
+15
matroskin
matroskin
5 жовтня 2022, 0:05
#
Ага. Усі тут такі дурні.
Ви мене з кимось зплутали, я Вам такого поки що не писав.
+
+8
AAAA2000
AAAA2000
4 жовтня 2022, 21:20
#
Ну ти і штрих!!! ніц не за що не хочеш тягла відгрібати!
+
+8
AAAA2000
AAAA2000
4 жовтня 2022, 21:37
#
Мій попередній пост товарищу матроскіну.
========
Звідки в тебе авто з багажником для … лабораторій .
+
0
Mr YouSt
Mr YouSt
4 жовтня 2022, 22:12
#
Расходы НБУ, в том числе и зарплата, осуществляются в пределах его доходов. Так что ваши налоги здесь ни при чем.
+
0
preyvanamor
preyvanamor
5 жовтня 2022, 5:47
#
Практика показує, що якщо ти в чомусь не розбираєшся (в даному випадку в банках), то є люди, які з радістю «розберуться» замість тебе і це буде коштувати тобі дорого (і не тільки в грошах), а деколи навіть ДУЖЕ дорого! і такий підхід стосується АБСОЛЮТНО ВСЬОГО: грошей, відносин, машин, квартир, відпусток, їжі, дітей! життя загалом.

ми навіть свого часу жили в такій тюрмі, де за тебе вже все і всі у всьому «розібрались» і це утворення успішно померло 31 рік назад. в тому числі і тому, що там ніхто ні в чому не мав розбиратись, бо за них вже «подумали».
+
+15
Anatoll France
Anatoll France
4 жовтня 2022, 22:26
#
Він не далека людина, і каже те що хоче почути нарід с простим інтелектом — попсу. Абсолютно ігноруючи контекст 2014 року, і взагалі не понімаючи що таке приватбанк. А якщо ще прибавити до цього його нікнейм то можно зрозуміти що це типовий *** який намагається розповісти нам що ми все робимо не так.
+
+15
matroskin
matroskin
5 жовтня 2022, 1:17
#
А Ви далека?
Так я людина з простим інтелектом, я просто сідаю в потяг і ні разу в житті не задумувався (та й в силу своєї недалекості) не можу перевірити технічний стан потягу, професіоналізм машиністів і 800 км коліі по якій мені потрібно проїхати цієї ночі.
Навіть якщо Ви далекий і висококласний спеціаліст в усих галузяг, Вам ніхто перевіряти потяг/банк/електростанцію/міську вбиральню не дозволить, бо на все це-є спеціальні служби.
+
0
Anatoll France
Anatoll France
5 жовтня 2022, 9:42
#
Справа у тому що у вас настільки простий інтелект що ви сідаєте в потяг, навіть не цікавлясь що він їде у зворотн’ому від потрібного вам напрямку. Що я ж радий за вас. Але ваше думка для суспільства не вартує нічого. Тому залиште її для собі подібних.
+
0
matroskin
matroskin
5 жовтня 2022, 16:31
#
Саме так, я купив квиток Київ-Львів і жодного разу не цікавився в яку саме сторону він їде і хто машиніст, він згідно квитка має прибути до Львова о 12:00, навіть не уявляв, що є люди які розкладають в купе карти і по зіркам чи компасу виясняють, а чи їх не надурили.
НБУ є контролюючим органом для всих банків, у нього є права, фахівці і повноваження щоб здійснювати ці функції, я не банкір+банки мені не зобовязані надавати свої звіти і головне-не зобовязані виконувати мої вказівки, тому навіть аби я був таким генієм як Ви, я все рівно не бачу як я можу впливати на банк.
+
0
matroskin
matroskin
5 жовтня 2022, 16:40
#
Доречі, якщо банк «їхав в зворотньому напрямку», то навіщо НБУ йому давав кошти, які звісно ніхто не повернув. Це типу водій вкрав авто і тікає, а поліція його зупиняє щоб безкоштовно дозаправити й дати грошей на дорогу в Європу. А винен по Вашій геніальній логіці в усьому цьому дурдомі обкрадений власник, бо він недалекий дурень, і не подумав, що авто яке стоїть не в гаражі-можуть вкрасти.
+
0
Strangers
Strangers
6 жовтня 2022, 13:29
#
Лови лови вора Впоймать его пора И всем известно что не пойманый не вор
+
+23
AleksandrBank
AleksandrBank
4 жовтня 2022, 20:12
#
Хай щастить
+
+30
SergS7
SergS7
4 жовтня 2022, 21:05
#
Азіров не вмів читати українською мовою. Мав їхати по регіонах. На виїзді з Києва побачив плакат Нехай щастить. Прочитав як Не@уй шастать. Мусив повернутися
+
+24
ScroogeMcDuckk
ScroogeMcDuckk
4 жовтня 2022, 20:16
#
Вот это поворот
+
+75
Алексей Козырев
Алексей Козырев
4 жовтня 2022, 20:21
#
Об этом слухи ходили давно. Они подтвердились.
+
0
gladiatorrima
gladiatorrima
4 жовтня 2022, 23:18
#
Курс отпускается я так понимаю?
+
+43
Qwerty1999
Qwerty1999
4 жовтня 2022, 23:27
#
Всё зависит от вас…
Будете истерить и скупать баксы
по любой цене — гривна будет падать…
+
0
arhimandrit
arhimandrit
5 жовтня 2022, 9:59
#
Мощно! давай в аналитики, чувак)))
+
0
sacha2222
sacha2222
4 жовтня 2022, 20:25
#
Дуже шкода, що професіонали йдуть. Міцного здоров’я.
+
+48
AAAA2000
AAAA2000
4 жовтня 2022, 21:26
#
Ви ще скажіть що пішла лєгєнда!
+
+158
Qwerty1999
Qwerty1999
4 жовтня 2022, 21:27
#
«Профессионалы» типа Шевченко прекрасно умеют
присваивать себе достижения всего трудового коллектива,
но никогда не берут ответственность на себя за просчёты…

Они никогда не берут вину на себя, даже если их подпись
стоит под документом — у них всегда виноваты исполнители…
+
0
AAAA2000
AAAA2000
4 жовтня 2022, 21:31
#
Бо не того папіруса підсунули і не в той час, скотиняки!
+
0
cosonic82
cosonic82
4 жовтня 2022, 20:27
#
Доллар ВВВВерх !!!
+
+54
Антон Марюхнич
Антон Марюхнич
4 жовтня 2022, 20:55
#
Достал ты своим доллар ВВЕРХ. История с CreditSwiss всё изменит.
+
0
Strangers
Strangers
6 жовтня 2022, 13:33
#
Если вы набрали кредитов не забывайте что это наши деньги Я за медвежий рынок Только вниз и вниз Пока не будет один к одному Как в Америке, А лучше по 66 копеек как в СссР
+
+28
Exba
Exba
4 жовтня 2022, 20:49
#
Но в октябре его маленечко того
Тады всю правду мы узнали про его…
+
+100
Qwerty1999
Qwerty1999
4 жовтня 2022, 20:54
#
StraightEdge
4 октября 2022, 20:19
#
По сообщению некоторых источников, Шевченко выехал из Украины на фоне того, что в НАБУ собирались вручить ему подозрение. Когда дело дошло до суда, там постановили взять его под арест, уже после этого он и подал в отставку.

P. S. Шевченко сейчас не в Украине и пока возвращаться не планирует…

P. P. S. В своё время Борис Тимонькин тоже выезжал на пару недель на лечение,
да и застрял в Европах на целых восемь лет…
+
+30
Mr Bungle
Mr Bungle
4 жовтня 2022, 20:55
#
Я дкмаю во время войны председателем НБУ быть не очень приятно, когда тебя каждый день бьют, а ты не понимаешь за что!
+
+37
Антон Марюхнич
Антон Марюхнич
4 жовтня 2022, 21:05
#
Приятно, если есть крыша или не жадный, так как возможность зарабатывать на троекурсие очень велика. Вот и заработал мигрень из-за того что только и думал о деньгах. Жадная бескрышность сгубила.
+
0
SergS7
SergS7
4 жовтня 2022, 21:42
#
Дивимось графік курсу ЧР по Києву. Зранку 41,30, в обід провал вниз на 80 коп до 40,51, потім ввечері відновлення до 41,30. Це реакція на відставку?
+
+73
w33
w33
4 жовтня 2022, 22:08
#
У нас на будь-якій події спекулі намагаються підняти курс
+
0
SergS7
SergS7
4 жовтня 2022, 22:32
#
Курс не піднявся, навпаки був крутий геп вниз
+
0
Cheff spakuxa, Kiev
Cheff spakuxa, Kiev
4 жовтня 2022, 21:50
#
Ето не хороший знак, олени готовитесь… Походу по 42 ето цветочки, а ягодки с 45 грн. человек понял, что будет хуже…чем сегодня… А у него репутация, через которую не переступают…как всегда по болезни…
+
+46
Vorlock
Vorlock
4 жовтня 2022, 22:20
#
Прощавай фіксований курс)))))
+
+15
w33
w33
4 жовтня 2022, 22:34
#
Фантазьєр
+
0
Vorlock
Vorlock
5 жовтня 2022, 11:53
#
Я запам’ятаю цей твіт ;)
але ти вже багато набалаболів про курс 33 й укріплення гривні.
+
+240
Qwerty1999
Qwerty1999
4 жовтня 2022, 22:29
#
Что меня всегда поражало, так это то, что при назначении
на госдолжность все претенденты были здоровы на 100%,
а как поработали годик-другой, проворовались, наламали
дров или накосячили сверх меры и им уже светит уголовное
преследование — так сразу становятся немощными инвалидами…

До сих пор, в качестве примера, вспоминаю Оксану Билозир, которая
занимая должность министра культуры достаточно много накосячила
в финансовом плане, а чтобы её не «доставали» следователи и прокуроры,
оперативно оформила инвалидность по неизвестной болезни.
После истечения срока исковой давности Билозир резко выздоровела
и сейчас живее всех живых…

+
0
matroskin
matroskin
5 жовтня 2022, 0:14
#
Т. е. по Вашей узкой логике виновата именно Билозир?
Она и министром себя назначила и группы раздает и судами руководит и прокуратурой.
+
+69
Qwerty1999
Qwerty1999
5 жовтня 2022, 0:36
#
matroskin
«по Вашей узкой логике виновата именно Билозир?»

По моей логике — каждый должен отвечать за свои поступки.

1. За выявленные финансовые нарушения в работе министра Билозир
она должна была понести наказание согласно законодательства.
2. За незаконное оформление инвалидности и такое же незаконное
получение выплат по инвалидности из бюджета Билозир должна
была понести наказание и вернуть незаконно полученные средства.

«Она и министром себя назначила и группы раздает
и судами руководит и прокуратурой.»

Ну, а вы продолжайте нести свою пургу в массы…
+
0
matroskin
matroskin
5 жовтня 2022, 0:51
#
Ну как, если прокуратура дело открывать за эти нарушения не хочет, решения суда нет, т.е. в тюрьму её пустить не имеют права. Ей что самой себе построить тюрьму и в ней сидеть?
Аналогично с инвалидностью, её оформляла комиссия врачей, если они решили что человек инвалид то им видней они врачи, а она певица, мы с Вами им за это платим зарплату.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
5 жовтня 2022, 1:18
#

matroskin

Вам же написали русским языком — дело закрыли
в связи истечением сроков исковой давности.
+
+15
matroskin
matroskin
5 жовтня 2022, 2:30
#
Так я ж это Вам именно об этом и написал в первом посте, закрыЛИ а не закрыЛА.
Но Вы как всегда не хотите замечать очевидных вещей и продолжаете отстаивать «честь своего мундира.»
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
5 жовтня 2022, 9:14
#
Если хотите дать кому то заработать, извергая проплаченные комментарии, можете дальше вдаваться в полемику с «пасипаками» разного разлива)))
+
+12
Qwerty1999
Qwerty1999
5 жовтня 2022, 10:02
#
GrugoriyHoland

Не стоит так явно
завидовать чужому заработку…
Считайте деньги в своём камане…
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
5 жовтня 2022, 10:40
#
Да куда мне! Я своими убеждениями ну и Родиной не торгую, и на аватарках о работе в Ольгино не пишу!
+
+12
Qwerty1999
Qwerty1999
5 жовтня 2022, 10:47
#
GrugoriyHoland
«Я своими убеждениями ну и Родиной не торгую»

А налоги с доходов хоть платите?

+
+15
82845392
82845392
6 жовтня 2022, 6:02
#
> дело закрыли

Это термин из уголовного права.

> в связи истечением сроков исковой давности

А это — из гражданского. В ходе уголовного расследования иски не подают.
+
0
Anatoll France
Anatoll France
5 жовтня 2022, 9:45
#
Людина з простим інтелектом намагається на глазок обьем логіки іншой людини, при цьому, завуальовано її принижуючи. Дуже цікаво, яка важлива думка для цього порталу.
+
0
Sergio1963
Sergio1963
5 жовтня 2022, 8:32
#
От прям лайк с першого речення!😜
+
+15
ESP3
ESP3
5 жовтня 2022, 2:40
#
Шевченко как по мне, как минимум неплохо отработал в плане курса. Когда война в стране, постепенное снижение фиксированного курса — это лучший вариант. Отпустили бы курс сразу, не один бизнес не смог бы ничего спланировать (когда он падает по 40%). К примеру, отдал товар на реализацию по 29 (месяцами нужно ждать пока продадут, пока заплатят), а на следующий день уже все привязано к курсу 45. Зарплаты бы обесценились моментально (потому что, если товар ты отдал по 29, ты не можешь зарплаты сделать по 45). Намного больше компаний бы закрылись. Цены бы выросли не до 36.9, а до наличного + с большим запасом (чтобы можно было перестраховываться). Это все привело бы к панике, еще большей инфляции и т. д. Поэтому в текущих условиях, меры были принятые довольно адекватные.

Пока в стране война ничего хорошо в свободном курсе нет. Компромисс между экспортерами и импортерами (а также теми, кто занимается продажами внутри страны), а самое главное лучший вариант для населения, пока это — постепенное снижение фиксированного курса. И только после более-менее стабилизации обстановки на фронте его отпускать. А не так, отпустил, а он вырос на 40% и продолжает рост + от каждый ракеты его лихорадит. Хотя бы на пару месяцев должно быть примерное понимание какой курс будет, чтобы хотя бы переоценку успеть сделать.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
5 жовтня 2022, 10:01
#
«Когда война в стране, постепенное снижение
фиксированного курса — это лучший вариант.»

И в какой микроскоп вы увидели постепенное снижение
с 29,8 грн\$ скачкообразно до 36,5686 грн\$
+
+47
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
5 жовтня 2022, 7:58
#
Офигенная статья. Я (мы) стабилизировал (ли), я наладил, я обеспечил. Ни одной цифры, ни сроков, ни то, что и как было до его прихода ,и как стало. Кирюха, у простого гражданина, ЧП-шника и бизнесмена спроси, как НБУ отработал эти два с хвостиком года под твоим руководством. Это (эта (работа НБУ)) касается всех глав НБУ.
Кирилл, зайди на Минфин и почитай комменты под своей статьёй, и узнаешь, как ты и твои предшественники отработали. По-моему, — это лучший способ узнать о результатах работы своей молодой, энергичной, прогрессивной и патриотичной (если что забыл, добавить по своему усмотрению) команды.
Интересно, а есть ли у Кирилла Шевченко зарубежные счета, и сколько на них денег (долларов/евро/биткойнов)? Где учатся и живут его дети? А сколько имущества зарегистрировано на его родителей на Украине и за рубежом? А сколько налогов платили/платят его (его родственников) фирмы (если они есть)? А чего у него больше, гривен или долларов/фунтов/евро/биткойнов/рублей/юаней?
Хотя, кто я (мы) такой (такие), чтобы такие вопросы задавать? Джентльмэнам надо верить без условно и безоговорочно,на.
+
0
sacha2222
sacha2222
5 жовтня 2022, 10:50
#
Шевченко, професійна, єфективна, порядна людина. На час його керівництва НБУ припали, і коронавірус, і війна, зокрема і широкомасштабний наступ окупанта. І за весь час йому вдалося втримати банківську систему від занепаду та руйнування. Дуже шкода що саме такі люди змушені залишати свої посади.
+
+42
Qwerty1999
Qwerty1999
5 жовтня 2022, 11:08
#
Болеть вредно, особенно когда выехал
в командировку за пределы Украины
и появилось желание не возващаться…
+
+12
Qwerty1999
Qwerty1999
5 жовтня 2022, 11:34
#
С такой характеристикой,
не то что медаль,
Шевченко орден надо дать
или Героя Украины…

Только чего он не возвращается
болеть в Украину — неужели
боится ракетных обстрелов Киева…
+
+15
ro34al1h
ro34al1h
5 жовтня 2022, 11:18
#
*** и валит (свою миссию выполнил), можно сделать вывод что скоро что-то интересное будет. А он потом я не я и хата не моя, не кому будет отвечать за все косяки. Он будет на нового валить, а новый на него.
+
+12
KotletaDollarov
KotletaDollarov
5 жовтня 2022, 11:40
#
Через месяц начнутся выплаты по 3-х месячным валютным депо, которые напылесосили банки, как раз свалил перед бурей недовольных клиентов, которые будут вырывать свои валютные фантики у банков. А расхлебывать и подвозить валюту наличкой уже новому руководству НБУ. «Храните деньги в сберегательной кассе» (c)
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
5 жовтня 2022, 11:51
#
KotletaDollarov

За август и сентябрь банки продали под депозит 105,5 + 200,2 = $305,7 млн

НБУ на сегодня уже подкрепил кассы банков наличной валютой
более чем на $500 млн, с учётом евровалюты.
В банках сейчас наличной валюты примерно на $900 млн в эквиваленте.

Так что продолжайте и дальше нести свою пургу в массы…
Главное верить самому в свои же тексты,
а на цифры и факты не обращать внимание…
+
+30
KotletaDollarov
KotletaDollarov
5 жовтня 2022, 13:00
#
Https://minfin.com.ua/company/monobank/review/303077/
что-то не похоже, что до универсала доехало «подкрепление»
+
+15
Qwerty1999
Qwerty1999
5 жовтня 2022, 13:21
#
Универсал покупал у НБУ наличную валюту для подкрепления касс.
А как её используют в конкетных отделениях конкретные кассиры
и начальники отделений — это уже другой вопрос…

Если внимательно читали отзыв, то могли заметить текст
«выполнить не могут, так как в кассе перелимит»,
а это значит, что валюту в отделение периодически завозят,
но похоже что сотрудники конкретного отделения
её используют не по целевому назначению…
+
+15
KotletaDollarov
KotletaDollarov
5 жовтня 2022, 13:50
#
Ну ты так и не пиши что я несу пургу, а пургу несешь как раз это ты, универсал купил нал у НБУ, только видать не всем суждено его получить вовремя
+
0
Strangers
Strangers
6 жовтня 2022, 13:46
#
Свободных долларов нет Отвечают в кассах банков, Но пока стоишь в очереди Кто-то заходит сбоку И выходит очень быстро Как они могут быть Если курс 40.60 например, А черный рынок 41.30 А я помню времена когда За валюту была статья Или никаких долларов не нарасешься
+
0
sacha2222
sacha2222
6 жовтня 2022, 13:36
#
Тільки суд може визнати злочинець чи ні. Натомість вся метушня яка розгорнута в засобах масової інформації це брудні маніпуляції проти чинного голови. Комусь дуже потрібна ця посада. Або команда Гонтаревоі, Смолія, Рожковоі зводить рахунки з чиним головою за його професійну, принципову, порядну позицію.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися