Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 серпня 2022, 18:50

ЄС шукає рішення щодо надання Україні 8 млрд євро макроекономічної допомоги — Єврокомісія

ЄС уже виділив мільярд євро з обіцяних у травні 2022 року 9 млрд макроекономічної допомоги Україні, і Єврокомісія (ЄК) займається вирішенням питання про виплату решти. Про це повідомила офіційний представник ЄК Верле Нейтс, повідомляє Інтерфакс-Україна.

ЄС уже виділив мільярд євро з обіцяних у травні 2022 року 9 млрд макроекономічної допомоги Україні, і Єврокомісія (ЄК) займається вирішенням питання про виплату решти.
Фото: pixabay.com

Підписуйтесь на сторінку «Мінфіна» у фейсбуці: головні фінансові новини

«Що стосується решти, відповідно до мандату Європейської ради продовжуються технічні дискусії з державами-членами. Є спільне відчуття термінової необхідності знайти хорошу концепцію для решти суми цієї допомоги», — сказала Нейтс.

За її словами, коли комісія схвалить відповідні пропозиції, вони мають бути розглянуті та затверджені Європейським парламентом та Радою ЄС.

Нейтсу було поставлено питання, чи не тому Єврокомісія не дає більше подробиць про цю допомогу, що від держав-членів, як і раніше, очікують додаткових гарантій на виділені кредити.

Вона відмовилася відповідати на це питання, повторивши: «Продовжуються технічні дискусії і ми напружено працюємо для пошуку рішення».

Читайте також: США надали Україні нову військову допомогу на $775 мільйонів

Нагадаємо

У травні Єврокомісія оголосила про пакет макрофінансової допомоги Україні 9 млрд євро. Ця пропозиція була схвалена Європейською радою 23−24 червня 2022 року.

На початку серпня Європейська комісія двома траншами по 500 млн євро виплатила Києву перший мільярд.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися