Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 серпня 2022, 18:05

Чому долар зміцнюється на валютному ринку

Курс долара США на світовому валютному ринку помітно зміцнився. Пара EUR/USD у понеділок подолала паритет — євровалюта знову стала дешевше долара. Ралі американської валюти пов'язане зі значним попитом на актив із-за «втечі» інвесторів від ризиків і погіршення ситуації з енергетикою в Євросоюзі, — про це повідомляє Андрій Гойлов, аналітик RoboForex.

Інвестори рятуються від усіх можливих небезпек — від ймовірності «гальмування» економіки Китаю до повномасштабної енергокризи в Європі. На початку тижня ціни на газ для європейських споживачів перевищили психологічно важливу відмітку в 3 000 доларів США за тисячу кубометрів. Ринок включає в ціну ризики ускладнення постачання і повну оцінку нитки «Північного потоку». У січні 2021 року ціна на газ для Європи в середньому становила 230 доларів США за тисячу кубометрів. Все інше — ризики, «помножені» на емоції й «туманні» перспективи.

Новий тиждень буде досить спокійним для валютної секції. Найочікуваніша подія — економічний симпозіум в Джексон-Хоулі (США), який пройде в п'ятницю і суботу. Зазвичай у такому форматі зустрічаються найбільш значущі монетарні та фінансові політики світу для обміну думками того що відбувається в економіці. В цьому разі основною темою для обговорень стане, можливо, «розгін» інфляції. Цінове ралі поки не вдалося перемогти ні одному з Центробанків розвинутих країн. Буде цікаво почути коментарі щодо реалізації грошово-кредитних політик на різних рівнях. Зазвичай нічого значущого в такому форматі зустрічі не відбувається, але валютний сектор налаштований емоційно, тому може «гаряче» реагувати на будь-які коментарі та думки.

Пара EUR/USD здатна спуститися до 0,9960, звідки ринок спробує викупити її до 1,0080.

Джерело: Мінфін