Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 червня 2022, 17:07

Голова ВТБ банку закликав обмежити у Росії роботу іноземних банків

У відповідь на санкції Росія має обмежити роботу банків з іноземним капіталом. Про це заявив голова російського держбанку «ВТБ» Андрій Костін, пише «Коммерсант».

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіна» у фейсбуці: головні фінансові новини

«Я взагалі вважаю, що треба по-чесному: у нас забрали банки, і у них треба забрати банки, обнулити тему… А як? Взяли і забрали банки в Німеччині, в Англії просто так… Банки діючі, з хорошим капіталом, з хорошим балансом», — сказав Костін.

Після початку вторгнення в Україну ВТБ потрапив під санкції США, Великої Британії, ЄС та інших країн. За словами Костіна, на цьому фоні перший квартал для ВТБ став збитковим, втрати очікуються і за підсумками року.

Він також розповів, що через санкції з банку «йдуть» валютні клієнти, через що він планує повний перехід на рублі або валюти «дружніх країн».

Читайте також: Японія оголосила про санкції проти російських банків

«Ми повністю переключаємося на рублі і м'які валюти, які можуть бути розрахунковими з країнами, нам, скажімо так, не ворожими. Тема (валюти, — ред.) від нас йде, як і валютні клієнти, природно, тому що, повторюю, ми не можемо забезпечити набір послуг, які можуть забезпечити банки, які не перебувають під санкціями. Як довго ці банки будуть не під санкціями, це, звичайно, питання велике», — сказав Костін.

Санкції проти банків РФ

Раніше «Мінфін» писав, що 3 червня Євросоюз запровадив шостий пакет санкцій проти Росії у відповідь на агресію проти України.

Пакет санкцій передбачає відключення від платіжної системи SWIFT російських «Сбєрбанку», «Московського кредитного банку» та «Россільгоспбанку».

Читайте також: Тайвань підтримає відключення російських банків від SWIFT

Коментарі - 1

+
+15
Три літри
Три літри
16 червня 2022, 17:26
#
Давайте, скорее уже, мы все тут заждались.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися