Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 травня 2022, 12:06

Данія також відмовилась платити за російський газ в рублях

Данська енергетична компанія Orsted заявила про відмову від оплати російського газу в рублях і через це допускає найближчим часом припинення поставок. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Данська енергетична компанія Orsted заявила про відмову від оплати російського газу в рублях і через це допускає найближчим часом припинення поставок.
Фото: forbes.ua

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіна» у фейсбуці: головні фінансові новини

Що відомо

«Крайній термін оплати — 31 травня, і Orsted продовжить платити в євро. Тому є ризик, що „Газпром експорт“ припинить постачання газу Orsted. На думку Orsted, це буде порушенням контракту», — йдеться в оприлюдненому компанією релізі.

Оплата в рублях

У кінці березня Путін доручив перевести розрахунки за постачання російського газу «недружнім» країнам у рублі.

Країни «Великої сімки» (США, Канада, Велика Британія, Німеччина, Франція, Італія та Японія) відкинули цю вимогу, назвавши її «одностороннім та явним порушенням існуючих контрактів».

Хто вже без російського газу

Як писав раніше «Мінфін», «Газпром» з 27 квітня припинив постачання газу до Польщі та Болгарії та Фінляндії після їх відмови оплачувати газ рублями.

Газовий трейдер із Нідерландів GasTerra ухвалив рішення не виконувати вимог «Газпрому» про нову систему оплати російського газу.

Читайте також: Росія запропонує Монголії перейти на розрахунки в рублях та тугриках

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися