Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 травня 2022, 19:43

Термінова «перевірка карток». Приватбанк попередив про чергову шахрайську схему

Приватбанк попередив клієнтів про черговий шахрайский ресурс, який прикриваючись виплатою грошової допомоги від держави намагається викрасти особисті та фінансові дані українців. Про це повідомила пресслужба банку в телеграм-каналі.

Приватбанк попередив клієнтів про черговий шахрайский ресурс, який прикриваючись виплатою грошової допомоги від держави намагається викрасти особисті та фінансові дані українців.
Фото: ms.detector.media

► Підписуйтесь на «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Що відомо про схему

За даними служби безпеки банку, 23 травня шахраї почали розповсюдження в соцмережі фейкового повідомлення про термінову «перевірку карток» під приводом виплати допомоги від держави.

У повідомленні шахраї пропонують клієнтам для «перевірки» картки перейти за посиланням на фішинговий сайт для крадіжки фінансових даних.

Читайте також:Евакуація, пошук житла та заміна вікон. В НБУ розповіли про нові схеми видурювання грошей в українців

Попередження банку

Приватбанк нагадує клієнтам про те, що інформація про державні виплати та порядок отримання допомоги розміщена виключно через офіційні канали.

«Якщо ви отримали повідомлення про подібні фейки, ні в якому разі не можна переходити за посиланням на шахрайські ресурси», — наголосили в банку.

Читайте також: НБУ розповів про дві актуальні схеми шахрайства у воєнний час

Коментарі - 2

+
+44
Три літри
Три літри
24 травня 2022, 7:21
#
А ще


Підтримка від Приват24, кожному українцю 4000 гривень (якщо ти з України, то поширюй інфмормацію)

Ех, забагато серед клієнтів Привату дурників які на це клюють.
+
0
mlp711141
mlp711141
24 травня 2022, 9:13
#
А я этим приматам давно не верю. Ни официальным новостям, ни фейкам. Мне осталось заплатить им несколько раз по 666 грн и ещё немножко одним платежом — как раз закрою сумму определённую судом. А относительно претензий по неуплате отменённых судом процентов — можно будет смело их посылать в за***цу
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися