Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 квітня 2022, 18:23

Збитки «Енергоатома» з початку вторгнення вже сягнули 35 мільярдів

За словами виконувача обов'язків президента НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна, що прямі і непрямі збитки компанії, спричинені вторгненням Росії вже сягнули 35 млрд грн. Про це він сказав в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна».

Збитки Збитки
Фото: epravda.com.ua

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуку:
головні фінансові новини

«Ми постійно це рахуємо і додаємо. За перші тижні ми мали приблизно 16 млрд грн прямих і непрямих збитків. Зараз вони досягають вже приблизно 35 млрд грн. Це і з врахуванням неплатежів», — повідомив Котін.

За його словами, через зниження споживання електроенергії держпідприємство має надмірні потужності, але можливості експортувати їх до Європи наразі немає.

«Система самого експорту в нових умовах приєднання до європейської мережі до кінця ще не встановлена. Зараз працює Міненерго і „Укренерго“. Коли всі ці питання будуть налагоджені, ми будемо це робити», — коментує він.

Читайте також: Україна приєднується до європейської енергосистеми

Котін відмітив, що уряд розглядає можливість фінансового вливання в ринок для забезпечення його грошима. Однак він вважає, що за нормальних умов на ринку компанія здатна впоратися і без державної допомоги.

«Так, є брак ліквідності. Але „Енергоатом“ потужна компанія, і ми справимося, якщо будуть нормальні умови роботи на ринку. Коли наша електрика буде оплачуватися, тоді ми виходимо із ситуації самотужки», — заяив Котін.

Доля Запорізької АЕС

Керівник «Енергоатома» розраховує, що питання з ЗАЕС, яку наразі окуповане російськими військами, вирішать протягом місяця. А поки що компанія ввела додаткові 20% надбавки до зарплати всьому персоналу, який має проукраїнську позицію.

Читайте також: Росія завдала збитків Запорізькій АЕС на суму 18 млрд грн

Надбавка нараховується з дня захоплення станції 4 березня й буде виплачена в день її звільнення, пояснив Котін.

Коментарі - 2

+
+40
bonv
bonv
15 квітня 2022, 18:46
#
Компанія ввела додаткові 20% надбавки до зарплати всьому персоналу, який має проукраїнську позицію. Мудро.
+
+15
BEZE
BEZE
15 квітня 2022, 21:51
#
На росію ніхто не захоче
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися