Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 січня 2022, 9:23

Інвестори побачили реальність. Ринок США знижується

Учора американський фондовий індекс S&P 500 упав на 1,84%, знизившись до рівня 4577 пунктів.

Учора американський фондовий індекс S&P 500 упав на 1,84%, знизившись до рівня 4577 пунктів.►Підписуйтесь на «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінансиСеред найбільших компаній США, чия вартість перевищує $200 млрд, краще за інших торгувалися акції Exxon Mobil Corporation, що зросли за день на 1,6%, і акції Eli Lilly and Company, що додали 1,2%.
Фото:finversia

►Підписуйтесь на «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Серед найбільших компаній США, чия вартість перевищує $200 млрд, краще за інших торгувалися акції Exxon Mobil Corporation, що зросли за день на 1,6%, і акції Eli Lilly and Company, що додали 1,2%.

Найгіршу динаміку показали акції JPMorgan Chase & Co. та акції компанії Meta Platforms, що впали на 4,1%.

Реальність для інвестора

Час іде, але основний порядок денний для фінансового ринку США не змінюється. Динаміка ринку залежить від того, як на Уолл-Стріт ставляться до подальшого посилення політики ФРС США. І в міру того, як дедалі більше інвесторів усвідомлюють реальність майбутнього жорсткості політики, настрої ринку погіршуються від чого ринок і знижується.

Варто також зазначити, що на вчорашніх торгах дохідність за еталонними десятирічними облігація Казначейства США зросла до рівня 1,86%, досягнувши допандемійного рівня на початку 2020 року.

З важливого, що сталося за останні дні, варто відзначити, що все більше і більше голосів починають міркувати про те, наскільки сильно і швидко ФРС підвищуватиме свою ставку. Наприклад, глава JPMorgan вже припускає цілих 7 підвищень ставки цього року.

Дивіться також: Збільшення ставки ФРС. Як відреагують ринки і до чого це призведе

Тим часом, за даними FactSet, до поточного моменту вже 33 компанії, що входять до індексу S&P 500, звітували про свої результати в минулому кварталі. У 70% із цих компаній показники перевершили очікування аналітиків. Але загалом досить успішний початок сезону звітностей був затьмарений, слабкими результатами Goldman Sachs.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися