Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 січня 2022, 9:58

Американські банки почнуть випуск власних стейблкоїнів

П'ять американських банків — New York Community Bank, NBH Bank, FirstBank, Sterling National Bank та Synovus Bank — у партнерстві з Figure Technologies та JAM FINTOP створили консорціум для випуску нового стейблкоїна USDF. Про це пише РБК.

П'ять американських банків — New York Community Bank, NBH Bank, FirstBank, Sterling National Bank та Synovus Bank — у партнерстві з Figure Technologies та JAM FINTOP створили консорціум для випуску нового стейблкоїна USDF.
Фото: bitnovosti

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуці:
головні фінансові новини

Що відомо про випуск

Його емітентами виступатимуть виключно члени консорціуму. Вартість стейблкоїну прив'язана до курсу долара США у співвідношенні один до одного.

USDF має стати альтернативою небанківським стейблкоїнам. На даний момент найбільшими по капіталізації стейблкоїнами вважаються USDT від компанії Tether та USDC, випущена Circle.

Надалі консорціум продовжуватиме залучати інші банківські організації до співпраці.

Нагадаємо

Раніше «Мінфін» писав, що стейблкоїни, що приватно випускаються, можуть існувати поряд з можливим цифровим доларом. Таку думку висловив голова ФРС Джером Пауелл.

Під час слухання Пауелл оголосив, що центробанк випустить доповідь із цифрових валют у наступні кілька тижнів. Він не уточнив, чи планує Федрезерв працювати над розробкою власного цифрового долара, як уже робить низка інших країн, включаючи Китай .

У листопаді минулого року робоча група з фінансових ринків при президенті США закликала до якнайшвидшого регулювання стейблкоїнів.

Члени робочої групи стурбовані можливим недостатнім забезпеченням стейблкоїнів та непрозорістю резервів.

У зв'язку з цим влада США планує обмежити перелік компаній, які мають право на випуск власних стейблкоїнів. Група пропонує дозволити емітувати стейблкоіни лише застрахованим депозитарним установам.

Коментарі - 3

+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
13 січня 2022, 12:02
#
От вам і криптобакс стукає в двері… Так, це не Федрезерв випускає і не уряд… а хто казав, що це має бути саме уряд і що криптобакс має бути лиш один? Важливо, що це бакс один до одного, лиш на блокчейні, для зручності. Так навіть краще, буде конкуренція між емітентами. І тут капіталісти знайшли золоту середину, як і криптобакс випустити, і банки не образити, і анонімність геть аж так не віддати федералам, адже в цьому плані нічого суттєво не міняється, і раніше транзакції банкам не були таємницею… так на рівні банків і залишаться. Ну і Федрезерв все одно всі важелі зберігає, і монетарну політику і станок…
+
+15
SlavaUkraine21
SlavaUkraine21
13 січня 2022, 14:06
#
Станок — это святое, но доверие к напечатанному за последние пару лет хорошо качнули…
+
+45
SlavaUkraine21
SlavaUkraine21
13 січня 2022, 14:09
#
Главное, чтобы криптобакс печатался в любых объемах, тогда он бумаге конкуренцию не составит, еще лучше им холопов переманить из битков в криптобаксы))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися