Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2021, 15:25

Акції ще довго не повторять успіх останніх трьох років — CEO Goldman Sachs

Інвесторам не варто очікувати, що ріст акцій, як і багатьох інших активів, продовжуватиметься в майбутньому такими ж темпами, які ми бачили останні кілька років. Про це в інтерв'ю CNBC заявив CEO інвестбанку Goldman Sachs Девід Соломон.

Акції ще довго не повторять успіх останніх трьох років - CEO Goldman Sachs
Фото: businessinsider.com

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»:
головні фінансові новини

Акції вже три роки поспіль приносять двозначний прибуток, за вимірами S&P 500. Частково це викликано щедрою підтримкою, яку ФРС та інші центробанки надали бізнесу на початку пандемії. Цей бум перекинувся і на інші класи активів, включно з нерухомістю, витворами мистецтва та криптовалютами.

Соломон попереджає, що цей період — радше виняток з правил й не варто очікувати, що він продовжиться у наступні кілька років.

«Я не вірю, що інвесторам варто розраховувати на вічний ріст акцій двозначними числами. Я брав участь у багатьох інвесткомітетах, благодійних фондах, радах колледжів тощо, і я можу сказати, що та дохідність, яку ми бачили останні 3−5 років — це не те, на що ми маємо розраховувати в майбутньому,» — сказав він.

Читайте також: Падіння фондового ринку переросте у глибшу корекцію — експерт

Традиційні банки досі недооцінені

Хоча банки вже відновилися після коронавірусного падіння, Соломон вважає акції Goldman Sachs недооціненими. Хоча вони піднялися на 48% за рік, він переконаний, що інвестори переоцінюють волатильність прибутків у банківському секторі.

«Як і будь-який інший CEO, я вважаю, що моя компанія та мої акції недооцінені. Я думаю, що традиційний фінансовий сектор пропонує достатньо високу дохідність, і ми торгуємося за дуже, дуже низькою ціною, порівняно з цією дохідністю», — каже він.

Своїх конкурентів у фінтехсекторі банкір охарактеризував як «строкату суміш» — переможці можуть розраховувати на високу оцінку, але решту чекатиме поглинання або банкрутство.

Читайте також: На ринку фінтеху надувається бульбашка — інвестор

Цифровізація важливіша за криптовалюти

За словами Соломона, він не володіє криптовалютами особисто, але він хотів би дати клієнтам можливість спекулювати на них, якщо вони хочуть.

Важливішим за криптовалюти для нього є тренд на цифровізацію банківскьих послуг. Під його керівництвом Goldman зосередив зусилля у роздрібному та корпоративному секторах на розширені асортименту послуг, у тому числі хмарних рішеннях для фірм з Уолл-Стріт.

«Я палкий прихильник цифровізації та різких змін у індустрії фінансових послуг. Це величезний прорив», — сказав Соломон.

Про підсумки року у сфері фінансів дізнайтеся на конференції «FinYear Outlines 2021»

Коментарі - 1

+
0
preyvanamor
preyvanamor
8 грудня 2021, 22:19
#
Шльома фігні не скаже. хіба не так?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися