Заклади громадського харчування, які з 18 жовтня працюють у «червоній» зоні, скоротили виручку у середньому на 34% за тиждень посилення обмежень. Про це свідчать результати дослідження компанії з автоматизації кафе та ресторанів Poster.
Втрати в «червоній зоні»: Кафе та ресторани скоротили виручку на 34% (дослідження)
► Підписуйтесь на «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси
Де найбільше впала виручка
Скорочення виручки на понад третину доходу відбулося в закладах Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Одеської областей.
Виручка закладів в інших зонах у цей період просіла на 22%.
Гості стали рідше відвідувати заклади у «червоній» зоні: кількість трансакцій на тижні 18 — 24 жовтня впала на 30% порівняно з попереднім тижнем. У закладах інших областей скорочення становило 17%.
Середній чек також показує негативну динаміку: у закладах у «червоній» зоні спад на 28%, в решті областей — на 16%.
Страхування від COVID-19. Виплата в 50 тисяч гривень
Як рахували
Дослідження Poster базується на неперсоналізованих даних про продажі 7500 закладів громадського харчування України у періоди 18−24 жовтня та 11−17 жовтня 2021 року.
Карантин в Україні
Сьогодні в Україні діє адаптивний карантин, згідно з яким існують чотири рівні епідемічної небезпеки: зелений, жовтий, помаранчевий, червоний. З 23 вересня вся Україна була переведена в «жовту» зону. З 15 жовтня в «червоній» зоні знаходиться Херсонська область.
З 18 жовтня в «червону» зону епідемічної небезпеки поширення COVID-19 перешли Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська області.
Коментарі