Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2021, 15:34

МВФ закликав до посилення регулювання криптовалют. Її зростання створює низку проблем

Міжнародний валютний фонд (МВФ) заявив про необхідність посилити регулювання криптовалютної індустрії, оскільки її зростання «створює низку проблем і ризиків для фінансової стабільності». Про це йдеться в повідомленні фонду в твіттері.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) заявив про необхідність посилити регулювання криптовалютної індустрії, оскільки її зростання «створює низку проблем і ризиків для фінансової стабільності».
Фото: psm7.com

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

На думку МВФ, багатьом представникам галузі не вистачає ефективних методів управління і практики управління ризиками, пише forklog.

«(Псевдо) анонімність криптоактивів також створює прогалини в даних для регулюючих органів і може відкрити небажані двері для відмивання грошей, а також фінансування тероризму. […] Крім того, криптоекосистема підпадає під різні правові норми в різних країнах, що ускладнює координацію», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Глава МВФ: біткоїн — не гроші

Стейблкоїни можуть вводити в оману

Експерти фонду також звернули увагу на стейблкоїни. Вони вказали, що термін «охоплює дуже різноманітну групу криптоактивів і може вводити в оману», а самі стабільні монети в силах вплинути на фінансову систему.

«Загрози фіскальній політиці також можуть посилитися, враховуючи потенціал криптоактивів для ухилення від сплати податків. […] Підвищений попит на них може сприяти відтоку капіталу, що впливає на валютний ринок», — додали фахівці.

Читайте також: Біткоїн став офіційною валютою Сальвадора. Чому МВФ і громадяни проти

На їхню думку, переїзд майнерів з Китаю в юрисдикції «з ринком, що формується і країни, що розвиваються» загрожує додатковими проблемами для внутрішнього енергоспоживання.

У МВФ заявили, що регулятори повинні посилити взаємодію між собою, практикувати скоординований підхід щодо криптовалют, приділяти увагу впровадженню існуючих глобальних стандартів і розробці CBDC.

Коментарі - 1

+
+93
arhimandrit
arhimandrit
4 жовтня 2021, 16:00
#
Слезы умиления мешают выразить благодарность МВФ
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися