Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2021, 14:24

У США компанія збирається майнити біткоїн на вугільних відходах

У штаті Пенсильванія (США) компанія Stronghold Digital Mining купила теплову електростанцію, щоб забезпечити свої потреби в енергії для майнінгу біткоїна. Про це пише Громадське, з посиланням на TechSpot.

У США компанія збирається майнити біткоїн на вугільних відходах
Фото: nbcnews.com

►Підписуйтеся на «Мінфін» в Instagram:
головні новини про інвестиції та фінанси

Ідеться про електростанцію під назвою Scrubgrass, яка перебуває у скрутному фінансовому становищі. Ця електростанція виробляє енергію, достатню для забезпечення потреб 1800 майнерів біткоїна. До 2022 року Stronghold хоче значно збільшити цю потужність, щоб станцією могли користуватися понад 20 тисяч майнерів.

Для створення енергії компанія Stronghold планує спалювати на цій станції відходи вуглезбагачення, які зараз зберігаються поруч зі станцією. Це може бути вдалим рішенням для збереження чистого довкілля, оскільки такі відходи є особливо шкідливими через виділення металів (алюмінію, заліза і марганцю) в ґрунт і водні джерела.

Чистіший ґрунт, брудніше повітря

Після спалювання вугільних відходів Stronghold планує передавати раніше забруднені землі для використання штату. Компанія робить таке вже не вперше: вона вже допомогла повернути понад 400 гектарів землі Пенсільванії.

Але попри можливість спалювати вугільні відходи та мінімізувати загрозу забруднення ґрунту та води, вугільні відходи виробляють значну кількість вуглекислого газу.

Читайте також: У Сальвадорі починають майнити біткоїни на енергії активних вулканів

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися