Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 вересня 2021, 13:05

Швейцарія дає зелене світло біржі криптовалют

У п'ятницю Швейцарія розчистила шлях для збільшення обсягів торгівлі біткоїном і іншими цифровими активами в країні, давши згоду на створення нової цифрової фондової біржі. Про це пише Profinance.

У п'ятницю Швейцарія розчистила шлях для збільшення обсягів торгівлі біткоїном і іншими цифровими активами в країні, давши згоду на створення нової цифрової фондової біржі.
Фото: bitcryptonews

► Підписуйтесь на «Мінфін» в Instagram: головні новини про інвестиції і фінанси

Що відомо

Фондова біржа SIX заявила, що її нова цифрова біржа SIX або SDX дозволить інвесторам через регульовані установи торгувати, розраховуватися і зберігати цифрові токени через одну площадку, спираючись на «найвищі швейцарські стандарти нагляду і регулювання».

Фінансове регулювання криптовалют і цифрових активів у всьому світі є мішаниною: деякі країни вітають появу нової галузі, а інші прагнуть її заборонити.

Читайте також: ЦБ Швейцарії не планує випуск цифрового франка. Необхідності немає

Швейцарія давно прагнула стати центром продуктів і ринків, що розвиваються навколо криптовалюти і інших цифрових активів. Деякі з її банків пропонують торгівлю і зберігання біткоїна, а частина країни, що отримала назву крипто-долина, є центром крипто-фінансових компаній і стартапів.

Швейцарський регулятор Finma повідомив, що надав SIX дві ліцензії в якості фондової біржі і центрального депозитарію цінних паперів.

За словами Finma, ліцензії дозволяють відкрити свою інфраструктуру для контрольованих фінансових установ, а не безпосередньо для кінцевих клієнтів, що було одним з варіантів.

Finma заявила, що їй необхідно збалансувати інновації з безпекою ринку, і що тепер «спростився тісно пов'язаний ланцюжок створення вартості, починаючи від випуску і торгівлі до розрахунків і зберігання токенізованних активів».

Читайте також: АХА першою із страхових компаній Швейцарії стала приймати біткоїн до оплати

Нова швейцарська цифрова біржа використовує технологію розподіленого реєстру для запису трансакцій.

SIX працює над цифровою біржею з 2018 року. Керівники, які беруть участь в проєкті, заявили, що розглядають схвалення Швейцарії як сходинку до створення глобальної мережі торгівлі цифровими активами. SIX також працює над аналогічною платформою в Сінгапурі. SIX не повідомив, коли SDX буде запущений в Швейцарії, але керівники сказали, що він буде готовий до роботи, як тільки буде отримано схвалення Finma.

Коментарі - 1

+
+30
Три літри
Три літри
13 вересня 2021, 13:42
#
Подписался почитать как воодушевлённые новостью криптаны будут рассказывать о том что банки и брокеры торгующие криптовалютой это шаг вперёд.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися