Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 серпня 2021, 12:30

Біткоїн злетів до $50 тисяч. На ринок повертаються «кити»

З кінця червня «кити» — інвестори, які мають у власності більш за $50 млн у біткоїнах — знову почали купувати цю криптовалюту. Про це пише CNBC із посиланням на дані блокчейн-фірми Chainalysis.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»:
головні фінансові новини

Chainalysis дійшов висновку, що великі інвестори мають значний вплив на ціну криптовалюти. Коли вони купують більше цифрових активів, ціни ростуть, коли починають їх продавати — ціни падають.

Активність біткоїн-«китів» пов’язують із цьогорічними коливаннями ціни. Філіп Градвель, головний економіст Chainalysis, вважає, що ці інвестори були «рушійною силою» ринку до кінця лютого.

Як змінювалась поведінка «китів»

Активність «китів» коливалася разом з волатильністю біткоїну. На початку року вони переважно купували криптовалюту, але почали продавати її в березні, коли біткоїн почав дешевшати. Згідно з даними Chainalysis, пік продажів припав на квітень.

З кінця червня до 22 серпня великі інвестори придбали біткоїнів на суму близько $10 млрд (за ціною на 24 серпня). Тепер їхні запаси вже повернулися до лютневого рівня.

Читайте також: Акції пов'язаних з біткоїном компаній зросли після зльоту криптовалюти

Великі інвестори також схильні утримувати криптовалюту довше. За даними Chainalysis, «кити» утримують, в середньому, принаймні 75% придбаних біткоїнів.

Нагадаємо

Курс біткоїну 23 серпня пробив позначку у $50 тис — його найвище значення за три місяці. Капіталізація криптовалюти сягнула $940 млрд.

Раніше «Мінфін» писав, що за словами аналітика NewsBTC Аяша Джиндала, біткоїн почав нову хвилю зростання від зони підтримки в $45,5 тис. і тепер, ймовірно, підніметься вище $48 тис.

Читайте також: Феєрверк на ринку. Криптоаналітик спрогнозував зростання біткоїна на 300% до кінця року

Курс біткоїна піднімався до історичного максимуму в $64,3 тис. 14 квітня. Після цього ціна головної криптовалюти почала знижуватися. 22 червня вартість цифрової монети впала до $ 28,8 тис. Ввперше з січня поточного року.

КУРС КРИПТОВАЛЮТ

Автор:
Микита Волков
Редактор стрічки новин Микита Волков
Пише на теми: Фінанси, банки, економіка, інвестиції

Коментарі - 4

+
+30
Сергей emerald
Сергей emerald
25 серпня 2021, 14:14
#

25 августа 2021, 12:30

свежая новость, на момент ее выхода биток был 47,126
сейчас 47,37
+
+14
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
25 серпня 2021, 14:16
#
То і з курсами те саме буває.
Але є і раціональне зерно в статті. Кількість битків у китів зросла до лютневого рівня… і ціна також там само коливається… на перший погляд все закономірно, але… хтось великий продав задорого, а тепер відкупився дешевше… то лиш мені здається, що автор як раз підтвердив, що оленів постригли?
Так завжди буває, привчають оленів до ритмічних коливань курсу, а потім одного разу принцип не спрацьовує… так було з курсом долара у нас в 2019 році, пророкували на зиму 30, а отримали 23…
+
0
Bratyshechka
Bratyshechka
25 серпня 2021, 17:05
#
Кто ж пророкував? евросолидарити? То была обычная предвыборная гонка, игра на электорат, не думаю что кто-то закупался сильно под такие новости
+
0
Kharakternyk
Kharakternyk
25 серпня 2021, 17:25
#
Повертаються кити — це чудово. Восени буде двіж і нові рекорди.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися