Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 серпня 2021, 9:11

Робота на Кіпрі. Що пропонують українцям (інфографіка)

Найпопулярнішою країною для працевлаштування серед українців у 2020 році став Кіпр. Про це йдеться в огляді сервісу пошуку роботи kiev.grc.ua.

Найпопулярнішою країною для працевлаштування серед українців у 2020 році став Кіпр.
Фото: zagranportal

Всі на Кіпр

На острові Середземного моря минулого року офіційно працевлаштувалося понад 12 тисяч українців, пише сервіс з посиланням на дані Державної служби зайнятості України.

► Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуці: головні фінансові новини

Де пропонують роботу

Найчастіше роботу пропонують фахівцям з IT-індустрії (53% всіх вакансій регіону). Шукають кваліфікованих розробників та інженерів, потрібні Java-розробники і DevOps-фахівці.

Також відкриті вакансії для експертів зі сфери Ruby, BigData, Salesforce, PowerBI, PowerApps тощо.

Читайте також: Українських заробітчан дуже чекають за кордоном — кількість вакансій для них зросла у 1,7 раза

На другому місці за кількістю пропозицій про роботу — роботодавці з категорії «Банки, інвестиції, лізинг» (11%).

На Кіпрі потрібні фінансові аналітики, фахівці зі сфери комплаєнса, менеджери по роботі з клієнтами, експерти у сфері private banking.

Закривають трійку найбільш затребуваних роботодавцями на Кіпрі профсфер категорії «Адміністративний персонал» і «Продажі» (по 5%).

Потрібні менеджери з експорту, фахівці з продажів, менеджери з розвитку бізнесу, фахівці з платіжних документів, офіс-менеджери, архіваріуси та секретарі.

Всі вакансії, незалежно від профсфери, вимагають знання англійської мови не нижче Intermediate. Також 52% роботодавців розглядають тільки кандидатів з досвідом роботи від трьох до шести років, ще 36% роботодавців готові розглянути резюме за умови досвіду роботи від року до трьох.

Для фахівців-початківців відкриті 7% вакансій регіону. Кандидатам, які мають від шести років досвіду, доступні 5% вакансій на Кіпрі. 78% роботодавців обіцяють допомогу з релокацією, оформленням робочої візи і допомогу в оформленні документів для членів сім'ї.

Заробітна плата

Рівень заробітних плат залежить від профсфери (IT-фахівці та фінансові аналітики отримують максимально високу компенсацію), досвіду роботи, профільної освіти й наявності додаткових дипломів і сертифікатів, що підтверджують професійний рівень кандидата.

Читайте також: Реальна зарплата в Україні зросла. Де платять найбільше

Також роботодавці на Кіпрі звертають увагу на soft skills кандидата — важливі робота в команді, навички взаємодії з представниками різних культур і національностей, дружелюбність і відкритість пошукача новому.

44% вакансій пропонує компенсацію від 68,8 тис. грн. Ще 34% роботодавців готові платити фахівцеві з України від 113,5 тис. грн.

На більш високий оклад (від 158,3 до 247,7 тис. грн) можуть розраховувати 20% претендентів. Вакансій від 247,7 тис. грн — 2%.

Нагадаємо

Раніше «Мінфін» писав, що у червні зафіксовано було різке зростання кількості вакансій для українців за кордоном. Так, за даними сайту Jooble, в останній тиждень червня різко збільшилася кількість вакансій для українців за кордоном — роботодавці презентували 12 840 вакансій.

Коментарі - 2

+
+30
mary27
mary27
2 серпня 2021, 11:24
#
Как-то забыто про офшорный статус Кипра.
Который соглашение «о всеобщем налоге на прибыль» от товарища Бидона может подкосить)
+
0
andrewstors
andrewstors
14 червня 2023, 14:16
#
Ищу Обменник Валют на Кипре. Желательное расположение на Южном Кипре
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися