Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 липня 2021, 16:10

У Південній Кореї посилять правила конфіскації криптовалюти

Південнокорейські законодавці запропонували вилучати криптовалюту з цифрових гаманців осіб, які ухиляються від сплати податків. Про це повідомляє Reuters з посиланням на Мінфін країни.

Південнокорейські законодавці запропонували вилучати криптовалюту з цифрових гаманців осіб, які ухиляються від сплати податків.
Фото: mind.ua

Як пише Forklog, ініціатива спрямована на посилення нагляду за криптовалютними ринками для боротьби з відмиванням грошей та іншими фінансовими злочинами.

Діючі правила ускладнюють владі конфіскацію цифрових активів, що зберігаються в особистих гаманцях. Ініціатива усуне цей бар'єр і дозволить збільшити податкові надходження для фінансування збільшених соціальних витрат.

Читайте також: У Південній Кореї конфіскували $47 мільйонів в криптовалюті за ухилення від податків

За даними агентства, Мінфін представить пакет поправок до парламенту до 3 вересня. У разі схвалення вони набудуть чинності з 2022 року.

Нагадаємо

Раніше влада Південної Кореї зобов'язали громадян розкривати дані про рахунки на зарубіжних біткоїн-біржах.

З 2022 року в країні також введуть 20% податок на прибуток від торгівлі криптовалютами на суму понад 2,5 млн корейських вон (приблизно $ 2230).

Читайте також: Південна Корея введе податок в 20% на прибуток з криптовалютних трансакцій

Нагадаємо, в червні уряд провінції Кьонгідо заарештував активи на суму $47 млн в біткоїні, Ethereum і інших криптовалютах у 12 000 чоловік, які ухилялися від сплати податків.

КУРС КРИПТОВАЛЮТ

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися