Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 червня 2021, 19:45

Головне за середу: тепер валюту можна купити в банкоматі, суму повернення за вкладами підвищать, як і податок на нерухомість

Банкам заборонять блокувати всі кошти на рахунку за копійчані штрафи
Серйозне розширення повноважень правління Нацбанку, скорочення прав Ради НБУ і зовсім небагато про захист прав споживачів фінансових послуг. Це стисла характеристика банківського законопроєкту № 4367, який сьогодні, 30 червня, було прийнято в цілому Верховною Радою.

Рада зміцнила незалежність НБУ і розширила повноваження його правління
Рада розширила повноваження правління НБУ і заборонила Раді НБУ втручатися в оперативну діяльність центробанку. Про це йдеться в законопроєкті № 4367, за який проголосували 279 народних депутатів.

Українці зможуть купувати долари та євро у банкоматах і терміналах
Національний банк дозволив банкам продавати готівкову іноземну валюту фізособам за безготівкові кошти в гривні через платіжні пристрої.

В Україні зріс податок на нерухомість. Хто скільки заплатить
Власникам будинків і квартир, площа яких перевищує так звані «пільгові норми», впродовж двох місяців треба буде заплатити податок на нерухоме майно. Його розмір цього року збільшився.

Купівля-продаж землі сільськогосподарського призначення: які витрати несуть продавці і покупці ділянок
Вже завтра, 1 липня, в країні відкриється ринок землі. А це означає, що власники сільськогосподарських наділів зможуть вільно їх продати, а будь-який бажаючий громадянин України — купити. Однак такі угоди і для продавців, і для покупців матимуть податкові наслідки. Які витрати нестимуть й ті, й інші — розбирався «Мінфін».

В Україні збільшать гарантовану суму відшкодування вкладів. Рада зробила перший крок
Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення стабільності системи гарантування вкладів фізосіб».

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися