Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 червня 2021, 11:53

Microsoft офіційно представила ОС Windows 11. Капіталізація вперше перевищила $2 трильйони (відео)

Компанія Microsoft представила нову версію своєї операційної системи Windows 11. Про це повідомляється в блозі компанії.

Компанія Microsoft представила нову версію своєї операційної системи Windows 11.
Фото: microsoft.com

Що отримала Windows 11

Windows 11, зокрема, отримає нове меню «Пуск» і панель завдань, які розташовані по центру екрана, редизайн вікон з закругленнями, тінями і анімаціями, панель з віджетами, оновлений Microsoft Store з підтримкою Android-додатків, інтеграцію з Teams і інші зміни.

«Windows 11 — це зручний простір для творчості, в якому ви можете реалізувати свої задуми завдяки оновленому інтерфейсу. Перероблене меню „Пуск“ і нові способи зв'язку з близькими вам людьми, перегляд новин, а також взаємодії з іграми і змістом: Windows 11 — ідеальне місце для невимушеного самовираження і творчості», — йдеться в повідомленні.

Microsoft заявляє, що Windows 11 — «найбільш захищена» ОС компанії.

Система стала займати на 40% менше місця і працює більш ефективно ніж раніше завдяки поліпшенням роботи з фоновими завданнями.

«Сервіс Microsoft Teams тепер інтегрований прямо в Windows 11 як для комерційних користувачів, так і для споживачів. Таким чином, Microsoft відмовляється від використання Skype з Windows 10. Microsoft Teams можна знайти прямо на панелі завдань», — пише The Verge.

Читайте також: Акції Microsoft оновили історичний максимум

Також в браузері Edge з'явилася опція, що дозволяє перемикатися між горизонтальним і вертикальним розташуванням вкладок.

Мінімальні системні вимоги Windows 11:

  • Процесор: 64-розрядний, двоядерний, 1 ГГц.
  • Оперативна пам'ять: 4 ГБ.
  • Сховище: 64 ГБ.
  • Дисплей: 9 дюймів, 1366×768 пікселів.
  • Графіка: сумісна з DirectX 12, драйвери WDDM 2.x.
  • Безпека: UEFI, Secure Boot і TPM 2.0.

Читайте також: Microsoft відзвітувала про рекордну виручку в $43 мільярди за квартал

Реакція акцій

Microsoft закрила торговий день в четвер з ринковою капіталізацією понад $2 трлн.

Microsoft вперше переступила поріг, перш ніж опуститися нижче $ 2 трильйонів до кінця дня. Apple закрила торги в четвер з ринковою капіталізацією трохи вище Microsoft на рівні $ 2,22 трильйона.

У материнської компанії Google Alphabet, Amazon і Facebook ринкова капіталізація становить $ 1,67 трильйона, $ 1,73 трильйона і $ 973 мільярда відповідно.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися