Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 червня 2021, 8:18

Головні події на фондових біржах 22 червня: Виступ Пауелла підтримало ринок США

У вівторок індекс S&P 500 додав 0,51%, піднявшись до позначки 4246 пункту.

У вівторок індекс S&P 500 додав 0,51%, піднявшись до позначки 4246 пункту.
Фото: ukrinform.ru

Торги на ринку

Серед найбільших компаній США, лідерами зростання стали акції NVIDIA Corporation, які зросли на 2,4%, і акції компанії Netflix, що додали за день 2,3%.

Аутсайдерами стали акції компанії AT&T Inc., що втратили за день 0,5%, і акції The Walt Disney Company, що просіли на 0,2%.

►Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»: головні фінансові новини

Виступ Пауелла

22 червня в своєму виступі перед Конгресом США глава ФРС Джером Пауелл не розчарував ринки. Він висловив упевненість у відновленні економіки США і повторив те, що вважає інфляцію тимчасовим явищем.

Пауелл звернув увагу на те, що пандемія все ще несе ризики у вигляді нових штамів вірусу covid-19, тому ФРС буде продовжувати допомагати економіці.

Позитивний настрій на ринку США зберігся і ринок продовжив підніматися вгору. Адже, що може бути краще, ніж одночасне зростання економіки з триваючим стимулюванням.

Такого «щастя» інвестори ще не бачили ніколи. Оскільки поточні умови в корені відрізняються від всього що було раніше, то і поведінка ринку теж відрізняється.

У ринку США на даний момент немає приводу для страхів і падіння. Одночасна дія декількох факторів, таких, як сильне зростання економіки, висока інфляція і стимулювання з боку фіскальної і монетарної влади, створюють силу для зростання ринку.

Але ринок США за останній рік вже виріс на всіх цих факторах і всі вони багато в чому вже закладені в ціну. При підході до максимумів зростання сповільнюється і починає буксувати.

Читайте також: Чим страшніше, тим цікавіше: редакція вирішила заробити на панікерах

У підсумку ринок прийшов до патової ситуації, коли він не може впасти, але і сил для зростання залишилося не багато. Ринок США з квітня по суті «тупцює» на одному місці. А весь новинний фон для інвесторів звівся до одного питання — скільки ще триватиме «грошовий дощ».

Зростання побоювань про згортання стимулювання змушує ринок нервувати, і він боязко йде вниз. Як тільки ці побоювання розвіюються, ринок швидко відновлюється, а наблизившись до максимумів зростання загальмовується. І так відбувається хвиля за хвилею.

Коментарі - 1

+
0
tippit
tippit
23 червня 2021, 9:24
#
Пауэлл — це ж наш Яценюк у 2013 році.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися