Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 квітня 2021, 9:00

ФРС США зберегла процентну ставку

Федеральна резервна система (ФРС) США зберегла процентну ставку по федеральних кредитних коштах в діапазоні від 0% до 0,25% річних, говориться в комюніке за підсумками засідання, що пройшло 27−28 квітня.

Федеральна резервна система (ФРС) США зберегла процентну ставку по федеральних кредитних коштах в діапазоні від 0% до 0,25% річних, говориться в комюніке за підсумками засідання, що пройшло 27−28 квітня.
Фото: rbc.ua

Підсумки засідання

Федрезерв повідомив, що продовжить щомісяця викуповувати активи на загальну суму $ 120 млрд, в тому числі US Treasuries на $ 80 млрд і іпотечні бонди на $ 40 млрд «до досягнення істотного прогресу в русі до цілей максимальної зайнятості та цінової стабільності».

У заяві, опублікованій ФРС за підсумками засідання, йдеться про те, що пандемія covid-19 викликає величезні людські та економічні труднощі в Сполучених Штатах і в усьому світі.

Читайте також: ФРС США зберегла ставку. Прогноз по зростанню економіки переглянули

Подальша траєкторія руху економіки буде в значній мірі залежати від розвитку епідеміологічної ситуації в США, включаючи прогрес в вакцинації, відзначають в FOMC. Епідеміологічна криза, на думку Федрезерву, як і раніше чинить тиск на економічну активність, і ризики для економіки зберігаються.

ФРС підтвердила, що готова використовувати всі наявні в її розпорядженні інструменти для підтримки економіки США «в цей складний кризовий час», сприяючи руху до цілей максимальної зайнятості та цінової стабільності.

«FOMC прагне до досягнення максимальної зайнятості та інфляції на рівні 2% в довгостроковій перспективі. Оскільки інфляція стійко залишається нижче довгострокової мети, комітет буде прагнути до досягнення інфляції помірно вище 2% на деякий час з тим, щоб її середній рівень за певний період становив 2% і довгострокові інфляційні очікування були чітко зафіксовані на рівні 2% «, — наголошується в документі.

Комітет планує зберігати стимулюючу грошово-кредитну політику до тих пір, поки ці цілі не будуть досягнуті.

Читайте також: ФРС США експериментує зі своєю політикою

Реакція фондового ринку

Dow Jones Industrial Average втратив 0,4% після публікації підсумків засідання ФРС в середу, S&P 500 стабільний, Nasdaq опустився на 0,1%.

Пара євро/долар торгувалася на рівні $ 1,2111 у порівнянні з $ 1,2092 на закриття попередньої сесії, прибутковість десятирічних US Treasuries зросла на 2 базисних пункту — до 1,64%.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
29 квітня 2021, 9:13
#
Стабільно, ніхто нічого не знає:)
+
0
bonv
bonv
29 квітня 2021, 9:14
#
Аналитика курсов/инвестиций:)
https://minfin.com.ua/blogs/bonv/156127/
+
+30
Kharakternyk
Kharakternyk
29 квітня 2021, 9:27
#
Так долар не зміцниться.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися