Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 лютого 2021, 15:45

З чого почати свій шлях в трейдингу — відгуки про ЦБТ

Світова економічна криза 2020 року, спровокована пандемією і масштабним локдауном в багатьох країнах, поставила для людей питання про те, які сфери найменш схильні до падіння і куди рухатися, щоб завжди мати стабільний дохід. Однією з таких кризо стійких сфер став трейдинг. У 2020 році в трейдинг прийшла рекордна кількість українців і ще більше розпочали навчання трейдингу. Ми запитали у фінансових експертів і учнів Центру біржових технологій, з чого почати свій шлях в трейдингу і який відгук про цю сферу вони можуть дати.

Виходячи з відгуків, трейдинг привабливий в першу чергу тим, що це бізнес, який можна підлаштувати під себе. Учні ЦБТ відзначають, що заробляти на фінансових ринках можна як в благополучні для економіки часи, так і в ситуаціях криз, адже, передбачивши падіння або зростання певних активів, трейдери продовжують заробляти на їх купівлі та продажу. Цей бізнес доступний для освоєння кожному, а тепер, з появою торгових роботів, які самі роблять торгові операції і прораховують ризики, стає ще доступнішим. Трейдинг дозволяє працювати з дому або будь-який інший точці світу і може виступати для людини як основним, так і додатковим джерелом доходу, в залежності від того, скільки часу і коштів вона готова вкладати.

«Найчастіше люди приходять в трейдинг, щоб навчитися торгувати на валюті, акціях, дорогоцінних металах, криптовалюті і заробляти на цьому подібно до того, як заробляють мільйонери з Уолл-стріт. У 2020 році ми спостерігали зростання інтересу українців до навчання трейдингу. Це було обумовлено декількома причинами. Перша — в цілому цей бізнес, який досить популярний в США, Європі, Азії, Латинській Америці, все більшої популярності набирає і в Україні. По-друге, в умовах, коли українцям доводилося сидіти вдома на карантині, без роботи, без основного бізнесу, вони шукали для себе нові варіанти і способи для заробітку. І третя причина — це те, що з кожним роком доходи наших випускників і клієнтів ростуть. З огляду на таку тенденцію, кожен хоче бути в числі тих, хто зможе таким чином примножувати свої капітали» — розповідає фінансовий експерт ЦБТ Дмитро Ротар.

Відправною точкою для кожного трейдера має стати навчання, переконані в Центрі біржових технологій. Як і в будь-якій сфері, в трейдингу є ризики і для того, щоб вони стали керованими, слід вчиться. Адже трейдинг — це в першу чергу аналіз ринку, а рішення про покупку і продаж тих чи інших активів завжди приймаються на основі новин світової економіки і політики, а також актуальної інформації по тій або іншій сфері бізнесу.

«Головною моєю метою на початку навчання в ЦБТ було зрозуміти як влаштовані фінансові ринки, розібратися, як на них можна заробляти. І коли я пройшов навчання, то зрозумів, що зробив правильний вибір. Все набагато простіше, ніж може здаватися, і для заробітку грошей немає необхідності витрачати роки на вивчення всіх загальних предметів, які навряд чи принесуть бажане благополуччя в життя людини. Як успішний трейдер, всім початківцям трейдерам, рекомендую починати свій шлях в трейдингу з навчання і за допомогою фахівця, який з Вами поділиться своїм досвідом і знаннями» — розповідає в своєму відгуку випускник навчального курсу ЦБТ Беластіум Тимур.

Велика кількість вдячних відгуків учнів Центру біржових технологій про проходження навчального курсу «CBT Belastium», говорять про те, що 10 занять досить для того, щоб сформувати не тільки загальне розуміння функціонування фінансового ринку, а й для того, щоб знайти необхідні навички для самостійної торгівлі на них. Більш того, доля багатьох випускників курсу, які вирішили продовжити свій шлях в трейдингу, виходячи з відгуків, склалася сприятливо.

«Насправді, після закінчення навчання в ЦБТ я відкрив для себе нові можливості, завдяки яким почав заробляти гроші, приділяючи цій справі мінімум часу, перебуваючи в будь-якому місці де є інтернет. Це круто. Коли я здобув вже досить знань і досвіду, почав самостійно торгувати на фінансових ринках. І знаєте що найкрутіше в цій справі? Це те, що ти належиш тільки собі, а гроші ти можеш спокійно заробляти лежачи на піску в тіні пальми на острові Ко Пангало і при цьому насолоджуватися охолоджуючим напоєм» — ділитися своїм відгуком випускник ЦБТ Тимур.

Джерело: Мінфін