Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 січня 2021, 9:27

Ринкова вартість криптовалют впала на $200 мільярдів після історичного піку

Ринкова вартість всіх криптовалют в цьому місяці впала майже на $200 млрд — з рекордних $1,1 трлн до $926 млрд. Про це з посиланням на онлайн-біржу CoinMarketCapповідомляє Forbes.

Ринкова вартість всіх криптовалют в цьому місяці впала майже на $200 млрд — з рекордних $1,1 трлн до $926 млрд.
Фото: maanimo.com

Що відбувалося на біржі

Практично всі втрати припадають на біткоїн, відзначає видання. До 20:00 21 січня ціна одного біткоїна знизилася до найнижчого рівня за більш ніж два тижні, а вартість усього обсягу цієї криптовалюти впала приблизно на $180 млрд у порівнянні з рекордом, встановленим 8 січня.

Паралельно криптовалюта Ethereum дешевшала на 7%, XRP — на 3,5%, Cardano — на 3%.

Читайте також: Аналітики прогнозують зростання Ethereum в сім разів

Причина падіння

Ціна біткоїна падає на тлі сигналів, що подаються владою і аналітиками, підкреслює Forbes. Так, аналітики JPMorgan Chase назвали біткоїн «найменш надійним інструментом хеджування ризиків в періоди гострого стресу на ринку», повідомив в четвер Bloomberg.

З посиланням на свої дослідження аналітики рекомендували не використовувати криптовалюту для диверсифікації портфелів на випадок кризи. Біткоїн, на їхню думку, не тільки погано компенсує короткострокові просадки фондового ринку, а й через високу популярність серед роздрібних інвесторів стає більш схожим на циклічні акції, ціна яких сильно залежить від економічних циклів.

Крім того, Джанет Єллен, номінована новим президентом США Джо Байденом на посаду міністра фінансів, у вівторок заявила, що криптовалюта — це привід для «особливого занепокоєння», передав Business Insider.

«Я думаю, що багато [криптовалют] використовуються — з точки зору транзакцій — в основному для незаконного фінансування», — сказала Єллен. Вона також заявила про необхідність вивчити, як можна обмежити використання криптовалют заради боротьби з відмиванням грошей.

Читайте також: Віртуальні статки: Хто з народних депутатів володіє криптовалютами

«Біткоїн демонструє деяку уразливість в кінці такого потужного місяця. Він стикався з певним тиском на позначці в $34 000 в середу «, — заявив Forbes старший ринковий аналітик Oanda Крейг Ерлам. Він назвав «дуже ймовірним» падіння вартості криптовалюта до $30 000.

Нагадаємо

21 січня, курс біткоїна на криптобіржі Binance вперше за тиждень опускався нижче $33 тис., падаючи до $ 32,5 тис.

Зірковий час біткоїна

На початку року біткоїн торгувався на рівні в $ 28,9 тис., за 8 днів він подорожчав на 45%, перш ніж ціна почала знижуватися.

Нагадаємо, 7 січня цього року ціна біткоїна вперше перевищила $ 40 тис., а 9 січня досягла $ 41 тис.

За рік вартість біткоїна зросла більш ніж в 5 разів. У березні минулого року ціна монети падала до $ 3,8 тис., з того моменту зростання склало більше 950%.

Коментарі - 3

+
+27
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
22 січня 2021, 11:37
#
«Небульбашка» здувається. Вже ті, хто пророкував бітку ціну 100500 млн пишуть про перегрів. Це і Моргани, і БОА… Щоб поправити інформаційний шум і донести користь бітка до низів, навіть футболіста продали за битки. Але ж не говорять про те, що биток купили, заплатили за гравця, а потім биток продали… в результаті гроші перейшли, гравець перейшов, а биток в нолях на цій операції. Лиш трохи хайпу серед вболівальників. Таке з багатьма сервісами, які приймають биток. Але більшість учасників процесу не тримають кошти в битках, а купують його, здійснюють платіж і все. Так само продавці, зразу скидають. Це ще раз показує на зручність блокчейну, як процесу, а не цінність конкретної крипти. Жоден бізнес не виживе, якщо засіб платежу коливатиметься на 10% в день. Тоді ці ризики підуть в ціну. Світ готується до переходу на блокчейн, але не на биток. В кожної країни буде і далі своя валюта, лиш у вигляді крипти. Китай вже на низькому старті, а вони вміють переконувати бізнес не рипатися. Амерам та Європі також той биток як більмо, тому вони його втоплять своїми аналогами. Просто це не робиться швидко, бюрократична машина повільна, але наполеглива. Країни завжди запізнюються, при цьому першопрохідці наживаються і губляться в історії.
+
+30
Ferox
Ferox
22 січня 2021, 11:52
#
И это всё? Телефон доверия принял ваш крик души ;)
+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
22 січня 2021, 11:40
#
Стоит ли инвестировать в золото в 2021 году (видео)

https://www.youtube.com/watch?v=OmzJUpbthK8

Подписывайтесь на youtube-канал «Минфин», оставляйте комментарии с вопросами под видео
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися