Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 січня 2021, 8:18

Іспанський футбольний клуб уперше в історії купив гравця за криптовалюту

Іспанський футбольний клуб третього дивізіону з Мадрида DUX Internacional de Madrid уперше в історії купив гравця винятково за криптовалюту. Ним став іспанський нападник Давід Барраль. Про це повідомив клуб у Twitter.

Іспанський футбольний клуб третього дивізіону з Мадрида DUX Internacional de Madrid уперше в історії купив гравця винятково за криптовалюту.
Фото: Twitter

Деталі покупки

Там зазначили, що їм удалося це зробити завдяки співпраці з компанією Criptan. Це іспанська платформа, яка дозволяє купувати криптовалюту через банківський рахунок або кредитну карту.

Водночас сума трансферти не повідомляється.

Нагадаємо

21 січня, курс біткоїна на криптобіржі Binance вперше за тиждень опускався нижче $33 тис., падаючи до $ 32,5 тис.

Зірковий час біткоїна

На початку року біткоїн торгувався на рівні в $ 28,9 тис., за 8 днів він подорожчав на 45%, перш ніж ціна почала знижуватися.

Нагадаємо, 7 січня цього року ціна біткоїна вперше перевищила $ 40 тис., а 9 січня досягла $ 41 тис.

За рік вартість біткоїна зросла більш ніж в 5 разів. У березні минулого року ціна монети падала до $ 3,8 тис., з того моменту зростання склало більше 950%.

Прогнози аналітиків

Раніше комерційний директор платіжної системи Bitpay Сонні Сінгх попередив, що курс першої криптовалюти може різко впасти до $ 20 тис., якщо гравці інституційного рівня почнуть його продавати.

У той же час провідний аналітик Bloomberg Майк Макглоун писав, що на даний момент біткоїн виглядає більш перспективною інвестицією, ніж золото. Макглоун вважає, що зростання вартості першої криптовалюти до $ 50 тис., а її капіталізації до $ 1 трлн — це більш ймовірний сценарій, ніж падіння ціни до $ 20 тис.

Також позитивно на майбутнє біткоїна дивиться колишній аналітик інвестбанків Bear Stearns і JPMorgan Тон Вейс. Він спрогнозував, що в 2021 році курс активу може піднятися до $ 100 тис. Трейдер назвав такий сценарій «консервативним» і додав, що за сприятливих обставинах монета може подорожчати до $ 200 і навіть до $ 300 тис.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися