Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 січня 2021, 15:46

Міжнародний ринок: Курс долара падає перед виступом майбутнього міністра фінансів США

Долар впав у вівторок, оскільки інвестори підготувалися до того, що кандидат в міністра фінансів США Джанет Єллен говоритиме про необхідність серйозних фіскальних стимулів і дотримування ринкового куру обміну валют. Про це пише Profinancе.

Долар впав у вівторок, оскільки інвестори підготувалися до того, що кандидат в міністра фінансів США Джанет Єллен говоритиме про необхідність серйозних фіскальних стимулів і дотримування ринкового куру обміну валют.
Фото: profinance

Ситуація на валютному ринку

Падіння валюти США відбулося після зростання курсу долара на 2% в 2021 році, що застало зненацька багатьох інвесторів, які зробили ставку на подальше зниження американця після його падіння в 2020 році.

У січні долару допомогли зростання прибутковості казначейських облігацій США і деякі застереження інвесторів щодо сили відновлення світової економіки після пандемії коронавірусу.

Прогнози аналітиків

Але більшість аналітиків дотримуються своїх прогнозів щодо ослаблення долара.

«Що стосується податково-бюджетної політики, Єллен пропонує США „діяти масштабно“ і використовувати низькі витрати на позики. Що стосується долара, вона повторить, що нова адміністрація прихильна до ринкового обмінного курсу. І те, і інше відповідає нашому ведмежому прогнозу по долару США», — пишуть аналітики ING.

Читайте також: ОВДП, податки, місцеві гравці та іноземці: чи впаде долар на міжбанку нижче 28 гривень, а євро — нижче 34 гривень

Обраний президент Джо Байден оприлюднив плани стосовно пакету фіскальних стимулів на суму $1,9 трильйона.

Wall Street Journal в понеділок повідомив, що Єллен, яка виступатиме в Фінансовому комітеті Сенату, підтвердить більш традиційну відданість ринковим курсами валют в своїй промові у вівторок. Це різко контрастує з президентом Дональдом Трампом, який часто виступав проти зміцнення долара.

Що відбувається з доларом

Індекс долара, який вимірює валюту щодо корзини конкурентів, впав на 0,2% до 90,587, але все ще був вище мінімуму більш ніж за 2,5 роки 89,206, досягнутого на початку цього місяця.

На тлі ослаблення долара євро виріс на 0,4% до $1,2130.

Більш волатильні валюти, такі як австралійський долар, також отримали вигоду з більш слабкої валюти США: австралійський долар виріс на 0,3% до $0,7704.

Стерлінг також виріс до $1,3620.

Читайте також: Фінринки люблять Байдена: чи надовго ця любов

Долар виріс по відношенню до японської валюти і в останній раз піднявся на 0,2% до 103,98 ієни, хоча як і раніше консолідується у вузькому діапазоні після досягнення місячного максимуму 104,40 минулого тижня.

«Ми бачили коментарі Джанет Єллен про те, що вона не буде проводити політику слабкого долара як таку, але це не означає, що загальний вплив політики ФРС не буде стримувати ослаблення долара», — сказав головний керуючий стратег CMC Markets у Сіднеї Майкл Маккарті.

«Я підозрюю, що те, що ми спостерігаємо щодо долара зараз, є незначним корекційним зростанням в загальному низхідному тренді», — зазначив Маккарті.

Валюти ринків, що розвиваються зросли, але трохи відійшли від недавніх максимумів.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
19 січня 2021, 16:08
#
Пока не критично 1,214. До 1,23 еще далеко.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися