Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 грудня 2020, 11:39

Всесвітній економічний форум 2021 року переїжджає до Південно-Східної Азії

Всесвітній економічний форум (ВЕФ), який традиційно проводиться щорічно в швейцарському Давосі, в 2021 році через пандемію covid-19 відбудеться в Сінгапурі. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Всесвітній економічний форум 2021 року переїжджає до Південно-Східної Азії
Фото: liga.net

Що відомо про переїзд ВЕФ

Як повідомили організатори форуму, в 2021 році зміниться не тільки місце, але й час його проведення. Замість традиційного кінця січня захід за участю світової політичної і економічної еліти проходитиме з 13 по 16 травня.

Як заявив засновник і беззмінний президент Всесвітнього економічного форуму, німецький економіст Клаус Шваб, захід, на якому будуть обговорюватися найважливіші політичні та економічні питання, відбудеться в режимі персональних зустрічей. Однак жодних інших деталей про проведення майбутнього форуму Шваб не розкрив.

Як пояснив засновник форуму, рішення про його перенесення в цьому році було прийнято з урахуванням питання безпеки учасників заходу, адже в Сінгапурі ситуація з коронавірусом сприятливіша, ніж у багатьох інших місцях світу. А в 2022 році, за словами Шваба, форум планується повернути у Давос.

Читайте також: Всесвітній економічний форум в 2021 році змінить місце прописки

Яка ситуація у Швейцарії

У Швейцарії епідситуація є однією з найскладніших в Європі. Протягом минулих тижнів розглядалося питання про перенесення форуму з Давосу в інше швейцарське місто — Люцерн, де він міг би відбутися в віртуальному режимі. Але врешті-решт його вирішили перенести в азіатське місто-державу.

Раніше

  • У січні 2020 року Всесвітній економічний форум в Давосі (Швейцарія) зібрав близько 3 тис. учасників зі 117 країн, включаючи лідерів 53 держав і урядів, топових політиків з усього світу. Заходи тривали з 22 по 24 січня.
  • У серпні 2020 року стало відомо, що через пандемію коронавіруса Всесвітній економічний форум в Давосі буде перенесено на початок літа 2021 року.
  • Пізніше стало відомо, що ВЕФ у 2021 році відбудеться не в Давосі, проте точне місце тоді ще не було відомо.

Читати також: Сьогодні стартує Всесвітній економічний форум у Давосі. Про що говоритиме України

Коментарі - 1

+
0
brigadirius
brigadirius
8 грудня 2020, 14:54
#
Кто не приедет в Давос, тому будет засчитано техническое поражение 3-0 ;)
А если серьёзно то Европа со своими финмониторингами уже дофинмониторилась до того что даже в коммунистическом Китае свободы бизнеса стало больше.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися