Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 грудня 2020, 14:26

Пандемія допомогла: виторг Zoom збільшився на 367%

У цей складний для всього світу період багатьом сферам бізнесу доводиться нелегко. При цьому є компанії, яким саме пандемія і локдауни допомогли реалізуватись по повній, вважають в LBLV. Zoom Communications, розробник програми для відеоконференцій, – один з них.

У цей складний для всього світу період багатьом сферам бізнесу доводиться нелегко.
Фото: LBLV

Днями компанія повідомила про рекордне зростання фінпоказників за третій квартал цього року. За три місяці прибуток виріс майже у 90 разів. Компанія заробила 198,6 мільйона доларів, порівняно з торішнім показником в 2,1 мільйона доларів. Виторг Zoom збільшився на 367% – до 777,2 мільйона доларів. Аналітики очікували побачити показник на рівні 693,5 мільйона доларів.

Незважаючи на такі сильні квартальні результати, акції компанії на постмаркеті впали на 5% – до 454,23 долара. Інвестори негативно відреагували на прогнози щодо поточного кварталу, який закінчується в січні 2021 року.

Керівництво компанії очікує, що за результатами четвертого кварталу виторг Zoom буде на рівні 806 – 811 мільйонів доларів. Якщо враховувати верхню межу, то приріст складе 331%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Виходячи з цього, інвестори зробили висновок, що 2021 рік може бути не таким успішним для компанії як цей.

У 2020 році акції розробника програми для відеоконференцій подорожчали в 7 разів. Але новини про успішне випробування вакцин обвалили котирування. Інвестори вважають, що після того як карантинні заходи послаблять і локдаун скасують – люди повернуться на роботу і навчання, що знизить попит на Zoom.

Як повідомляє LBLV, посилаючись на дані Zoom, у третьому квартальному періоді кількість платних підписок від компаній, де працює 10 і більше осіб, зросла на 485% – до 433,7 тисячі. Клієнтів, які приносять Zoom більше 100 тисяч доларів доходу, стало більше на 136%.

Костянтин Філатов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін