Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 листопада 2020, 15:23

Британці, які мешкають у країнах ЄС, можуть втратити свої заощадження

1,8 млн британців, які проживають в Євросоюзі, можуть втратити свої заощадження в банках Великобританії. Про це заявив генеральний директор фінансової консалтингової компанії deVere Group Найджел Грін.

Британці, які мешкають у країнах ЄС, можуть втратити свої заощадження
Фото: news-front.info

Чому це може статися

Причина — нездатність ЄС і Сполученого Королівства узгодити умови Brexit. «Багатьох британців, що живуть в Європі, позбавили банківських рахунків і кредитних карток у Великобританії протягом декількох тижнів через нездатність ЄС і Великобританії узгодити правила роботи після Brexit. Більшість великих британських банків уже звертаються до клієнтів з листами, щоб повідомити їм, що вони більше не зможуть надавати їм банківські послуги, якщо у них немає реєстрації у Великобританії», — сказав Грін.

Складність в тому, що банкам Великобританії не можна буде надавати послуги клієнтам в ЄС без відповідних банківських дозволів, коли Сполучене Королівство офіційно вийде з блоку 31 грудня.

Читайте також: Brexit: фінкомпанії вже вивели $1,6 трильйона з Великобританії

Як наразі тривають справи

Сьогодні британські банки працюють за «паспортною» системою, яка дозволяє європейським фінансовим установам вільно торгувати в будь-якій державі Європейської економічної зони без необхідності отримувати додаткові дозволи.

Читайте також: Brexit: JPMorgan виведе активи на $230 мільярдів з Британії

«Робота без «паспортної» системи стає надзвичайно складною, вимагає неймовірно багато часу і коштує надто дорого для банків. Тому вони припиняють обслуговування багатьох клієнтів по всій Європі, навіть якщо люди обслуговувалися у них десятиліттями. У нас є всього кілька тижнів, перш ніж для більшості британських банків стане незаконним обслуговувати багатьох клієнтів в ЄС. Це зумовить серйозні незручності для багатьох людей, родин, підприємств та інших організацій, особливо там, де є великі депозити, постійні платежі, регулярні платежі і кредитні лінії для іншого банку», — сказав Грін.

Він закликав тих, хто може постраждати, терміново шукати альтернативи у банківських операторів, які вже працюють відповідно до загальноєвропейських правил, щоб уникнути проблем.

Інвестиції в технологічні компанії NASDAQ100 з Фондом перспективних технологій «Отаман»: 11,85% (USD), 16,62% (UAH)

Коментарі - 1

+
+15
Італій .
Італій .
18 листопада 2020, 17:19
#
Как можно перепутать закрытие счёта (close account) и потерю сбережений (тут может быть и конфискация, и кража — вы не раскрыли свою мысль в тексте)?

Никакой особой трагедии в закрытии счёта нет. Проблема озвучена лишь из-за массовости, что замедлит процесс возврата денег клиенту (уже бывшему).
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися