Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 листопада 2020, 15:45

Ощадбанк та Visa впроваджують безконтактну систему оплати проїзду в міському наземному транспорті Дрогобича

Ощадбанк та Visa продовжують розширювати географію безконтактних платежів у наземному транспорті міст України. Відтепер можливість безконтактної оплати проїзду в 29 комунальних автобусах мають мешканці Дрогобича. Після завершення пілотного проекту мережу мобільних валідаторів для безконтактної оплати буде поширено на всі автобуси міста.

Оплатити проїзд у громадському транспорті можна в сучасний та зручний спосіб – за допомогою безконтактної картки будь-якого банку та платіжної системи, а також будь-яким NFC-пристроєм із функцією безконтактних платежів, зокрема смартфоном, смарт-годинником або NFC-каблучкою. Оплата в автобусах Дрогобича приймається за допомогою мобільних валідаторів, якими вже оснащено водіїв.

Платіжне рішення для наземного транспорту дає можливість вести облік поїздок, здійснених пасажирами з правом пільгового (безкоштовного) проїзду з використанням картки містянина від Ощадбанку. Аби скористатись правом проїзду, картку необхідно зчитати за допомогою мобільного валідатора.

Тарас Кучма, міський голова Дрогобича: «Єдина ціль інновацій в місті — це покращення якості життя громадян. І дякуючи компанії Visa та Ощадбанку місто Дрогобич змогло імплементувати чи не найважчий свій проект – «Картку Дрогобичанина». Цей сервіс забепечує повну прозорість перевезень в громадському транспорті міста та покращує якість послуг. Дрогобич – одне з міст України, яке з'єднало процесінг в перевезеннях з соціальним процесингом пільгових категорій громадян. Сподіваємось, що завдяки плідній співпраці Дрогобицької міської ради, Ощадбанку та компанії Visa проект «Картка Дрогобичанина» буде й надалі розвиватись та розширювати свій функціонал».

Андрій Алійкін, голова департаменту інноваційних платіжних технологій, Visa CISSEE: «Ми надзвичайно пишаємося тим, що в тому числі завдяки зусиллям компанії Visa мережа прийому безконтактних платежів в наземному транспорті України зростає. Дрогобич – місто з багатою історією та затишною туристичною атмосферою – серед перших міст України запровадило не тільки можливість платежів за допомогою безконтактної картки або пристроїв, але і картку містянина. Картка інтегрує функції оплати у різних видах транспорту та надає пасажирам можливість користуватися правом пільгового проїзду. Швидка й зручна оплата та можливість обліку усіх категорій пасажирів – це важливий крок для розвитку зручної інфраструктури міста. Сподіваємося, що цей інструмент дозволить більш комфортно користуватися муніципальним транспортом та прийде до вподоби містянам та гостям міста».

Володимир Москаленко, директор департаменту електронної комерції та платіжних засобів Ощадбанку: «Ощадбанк продовжує реалізацію комплексних розумних cashless-рішень у різних містах України. Перш за все йдеться про впровадження безконтактної оплати проїзду в громадському транспорті, яка є невід’ємною частиною сучасної інфраструктури. Сьогодні таку технологію впровадив Дрогобич, мешканці якого користуватимуться всіма перевагами безконтактних розрахунків у комунальних автобусах. Крім того, банк реалізує для міста соціально важливий проект з випуску багатофункціональної картки дрогобичанина. На цю картку здійснюватиметься зарахування певної кількості поїздок для пільговиків, а непільгові категорії зможуть просто оплачувати нею проїзд».

У вересні 2020 року Ощадбанк та Visa впровадили безконтактну оплату проїзду в харківському метрополітені. Раніше партнери запустили транспортне рішення в Житомирі, Краматорську, Рівному, Тернополі, Чернігові та інших містах України.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися