Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 листопада 2020, 14:28

В яких банках подорожчали гривневі депозити

Максимальна ставка за депозитами в нацвалюті на 12 місяців зросла з 11% до 11,5% річних. Про це свідчать дані депозитного огляду, який щотижня готує «Мінфін».

Депозити, відкрити депозит, розмістити вклад, відсотки за депозитом, дохід, гроші, банки, вкладники
фото: pinterest.ru

За останні два тижні 3 банки з 31, що беруть участь в нашому ренкінгу, підвищили дохідність вкладів у нацвалюті. Скільки зараз готові платити вкладникам великі фінустанови з депозитним портфелем понад 1 млрд грн, читайте у свіжому огляді «Мінфіну».

Хто готовий платити більше

  • Мегабанк збільшив дохідність депозитів на всі терміни — на 0,5-1% річних. Зараз розмістити гривню в банку на 9 або 12 місяців можна під 11,5% річних. А ось депозит на півроку принесе річний дохід 9,6%.
  • Кредит Дніпро Банк підвищив ставки за дпозитами на 9 і 12 місяців — до 11% річних.
  • У банку Львів депозити на всі терміни подорожчали на 1% річних. Тепер розмістити тут гривню на 9 або 12 місяців можна під 10% річних, на 6 місяців — під 9% річних.

Читайте також: Що зробить НБУ, аби банки почали роздавати дешеві кредити

Де вкладникам шукати найщедріші пропозиції

Лідер за дохідністю гривневих депозитів на рік — Мегабанк, який готовий платити своїм клієнтам 11,5% річних.

Друге місце розділили між собою Альянс Банк, Кредит Дніпро Банк і Форвард Банк. Розмістити гривневий депозит на 12 місяців у цих фінустановах можна під 11% річних. Третій рядок дістався Ідея Банку, який на таких же умовах обіцяє річний дохід 10,6%.

Директор з розвитку бізнесу Ідея Банку Володимир Малий пояснює: мета клієнтів, які розміщують гроші в банку, змінилася з вектора заробітку на вектор накопичення. «Ми бачимо, що клієнти стали більше зберігати грошей саме на поточних рахунках, але з платним залишком. І знімають їх тільки тоді, коли потрібно зробити якусь покупку», — каже він.

За словами банкіра, в Ідея Банку частка вкладів до запитання теж зросла — на 1-1,5%. Але лідерами з розміщення заощаджень залишаються піврічні та річні депозити з найвищою відсотковою ставкою.

Накопичуйте на пенсію з НПФ «Династія»: 22,9% річних у гривні +50 грн від «Мінфіну»

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися