Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 жовтня 2020, 16:10

PayPal надасть користувачам можливість купувати та продавати криптовалюту

Компанія PayPal додасть підтримку криптовалют, що дозволить користувачам платіжної системи купувати і продавати біткоіни, Ethereum, Bitcoin Cash і Litecoin, а також зберігати їх на вбудованому гаманці. Про це пише РБК.

Компанія PayPal додасть підтримку криптовалют, що дозволить користувачам платіжної системи купувати і продавати біткоіни, Ethereum, Bitcoin Cash і Litecoin, а також зберігати їх на вбудованому гаманці.
Фото: anti-malware.ru

Що відомо про підтримку

Плату за зберігання криптовалюти PayPal стягувати не буде, а до 31 грудня 2020 року система не має наміру брати і комісію при купівлі або продажу криптовалюти.

Крім того, в 2021 році в додатку з'явиться можливість розплачуватися цифровими активами у 26 млн торгових точок, йдеться в повідомленні платіжної системи.

Читайте також: Курс біткоіна наблизився до максимуму 2020 року

Кому буде доступна

На першому етапі здійснювати операції з криптовалютою в системі PayPal зможуть тільки користувачі з США, дана функція з'явиться протягом декількох тижнів.

У першій половині 2021 року компанія планує вийти на міжнародний ринок, додавши можливість роботи з цифровими валютами в платіжній системі Venmo.

Головний виконавчий директор PayPal Деніель Шульман висловив надію, що поява нової функції прискорить процес визнання криптовалюти суспільством. Також він зазначив, що це оновлення допоможе підготувати платіжну систему до можливої ​​роботи з цифровими валютами, випущеними державами і корпораціями.

«Ми працюємо з центральними банками і думаємо про всі форми цифрових валют і про те, яку в цьому роль може зіграти PayPal», — сказав Шульман.

Нагадаємо

  • У липні ЗМІ повідомили, що компанія PayPal уклала партнерство з блокчейн-стартапом Paxos для запуску свого сервісу по роботі з криптовалютами. Це дозволить більш 300 млн користувачів платіжної системи здійснювати операції з цифровими активами.
  • Раніше PayPal мала намір увійти на ринок криптовалют через участь у проекті Libra від Facebook. Проте восени минулого року платіжна компанія відмовилася від участі в проекті.

Читайте також: Офіційно: «Донька» PayPal запрацювала в Україні

  • Нагадаємо, що в лютому 2020 року один з співзасновників monobank Дмитро Дубілет, який займав тоді посаду міністра Кабінету міністрів, заявив, що Україна не цікава для платіжної системи PayPal.
  • За словами Дубілета, регуляторних обмежень для приходу PayPal на український ринок немає. Компанія може прийти в Україну, коли побачить економічне зростання нашої країни.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися