Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 жовтня 2020, 14:53

Зеленський: Співпраці з МВФ, Світовим банком і ЄБРР нічого не загрожує

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна продовжить співпрацю з МВФ, Світовим банком і ЄБРР — співпраці з ними нічого не загрожує. Про це він сказав під час виступу з трибуни Верховної Ради 20 жовтня.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна продовжить співпрацю з МВФ, Світовим банком і ЄБРР — співпраці з ними нічого не загрожує.
Фото: zn.ua

Про що сказав президент

Також президент зазначив, що безвізового режиму України з Європою нічого не загрожує.

«А ще — чіткий меседж: безвізового режиму України з Європою нічого не загрожує. Це стосується і співпраці з МВФ, яке ми продовжуємо. Так само, як і зі Світовим банком та ЄБРР», — наголосив президент.

Також він заявив, що на міжнародному рівні зникла фраза «Світ втомився від України».

За словами Зеленського, його влада «надала іміджу нашої держави нового змісту».

«На Україну почали дивитися по-новому. Сприймати як конструктивного, надійного, а отже — рівноправного гравця. Як країну, яка цінує будь-яку підтримку, і сподівається насамперед на себе. Тому що розуміє, що ніхто за нас не втілить перетворення, ніхто за нас не побудує успішну країну. Ми стали проактивними», — додав глава держави.

Раніше повідомлялося

  • Аналітики BofA Securities прогнозують, що наступний транш від МВФ Україні надійде в кінці 2020 року — на початку 2021 року.
  • Водночас аналітики вважають, що причиною для відстрочки траншу і невизначеності з боку МВФ став закладений урядом рівень дефіциту бюджету на 2021 рік (6%), який перевищує очікування МВФ за програмою stand-by.
  • Також аналітики акцентували увагу на новому раунді тиску на заступників голови НБУ Катерину Рожкову і Дмитра Сологуба, які є єдиними заступниками голови центробанку, кандидатури яких не вносив новий глава НБУ Кирило Шевченко.
  • 12 червня Україна отримала $ 2,1 млрд першого траншу від МВФ за програмою stand by. Рішення по другому поки на паузі.

Коментарі - 8

+
+56
sadbuttrue
sadbuttrue
20 жовтня 2020, 15:11
#
Брехло!
+
0
bonv
bonv
20 жовтня 2020, 16:14
#
Майже 70% громадян вважають, що справи в Україні розвиваються у неправильному напрямку – опитування. Соціологи зазначають, що найбільше респондентів, які переконані, що справи в Україні розвиваються у неправильному напрямку, проживають на півдні країни. ПроЗрівають потрохи?
+
+27
shaitan
shaitan
20 жовтня 2020, 16:00
#
Вот это чёс был в исполнении зе.
+
+21
BEZE
BEZE
20 жовтня 2020, 17:13
#
Как всегда;)
+
0
bonv
bonv
20 жовтня 2020, 16:10
#
Зеленський: Співпраці з МВФ, Світовим банком і ЄБРР нічого не загрожує - крім непрофанів і нелохів.
+
0
bonv
bonv
20 жовтня 2020, 16:13
#
«Жодна афера не врятує нинішню владу»: Порошенко про «опитування Зеленського».
П'ятий президент України Петро Порошенко розповів, чому «опитування Зеленського» є незаконним.
«Жоден трюк і афера влади - цю владу не врятує. Вони зрозуміли, що в них рішуче падає рейтинг, падає разом з економікою, з проявом влади своєї некомпетентності. І вони намагаються зробити афери з »опитуванням«. Ми переконані, що це підриває довіру до цих виборів і до України з боку наших європейських партнерів. Наразі, коли влада намагається порушувати Конституцію, закони, вести агітацію в день виборів через механізм »опитування«. Це не має жодного відношення до опитування думки народу. Безумовно влада має право питати людей. Але скажіть, будь ласка, джерело фінансування цих коштів? За чий рахунок?» - сказав Порошенко.
За його словами, один день, коли влада не має права робити опитування, коли це забороняють Конституція і закон, Виборчий кодекс - день виборів.
+
0
preyvanamor
preyvanamor
20 жовтня 2020, 17:05
#
Як це не загрожує, якщо МВФ сказав, що вже бабла НЕ дасть????
+
0
Sergio25
Sergio25
21 жовтня 2020, 0:17
#
А тем временем Конституционный суд под руководством рыга Тупицкого, захватившего должность главы суда в прошлом году, готовит уничтожение Антикоррупционного суда. А чтобы привлекать меньше внимания, это все решено делать в закрытом режиме. И время самое подходящее, выборы ведь, все политики отвлечены ими. Если им это удастся, можно смело говорить что коррупция победила. И что тогда сделает МВФ с банановой республикой?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися