Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2020, 18:44

Юристів Ощадбанку по роботі з непрацюючим кредитним портфелем знову визнано найкращими

Юридична служба Ощадбанку отримала чергове визнання: вчетверте поспіль департамент реструктуризації заборгованості та стягнення став найкращим юридичним департаментом України по роботі з проблемною заборгованістю. Окрім того, директора департаменту Арсенія Мілютіна визнано найкращим юрисконсультом у сфері банківського та фінансового права. Переможців було оголошено напередодні Дня юриста за результатами дослідження «50 провідних юридичних департаментів України» – Best Legal Departments 2020 у рамках VIII щорічного форуму юрисконсультів.

церемонія

«Пишаюсь, що в Ощадбанку працює найпотужніша команда юристів по роботі з проблемною заборгованістю. Ця заборгованість, сформована ще за попереднього керівництва банку, є найбільшою перепоною на шляху подальшого розвитку Ощаду. Ціль зменшити її обсяг є однією з ключових у щойно оновленій стратегії розвитку державного банківського сектора. Вже кілька років ми системно і впевнено рухаємось в напрямі зниження рівня непрацюючих кредитів, активно застосовуючи всі доступні інструменти для роботи з поганим портфелем», – зазначив Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку.

Третій рік поспіль Ощадбанк випереджає інші державні банки за темпами зменшення обсягу кредитів, що не обслуговуються. За І півріччя 2020 року обсяг непрацюючих кредитів банку скоротився на 21% або на 16,4 млрд грн. З початку поточного року в рамках Закону України «Про фінансову реструктуризацію» проведено реструктуризацій на суму 16,4 млрд грн. Загалом з часу його прийняття проведено реструктуризацій на 43,5 млрд грн. Протягом року департамент ефективно захищав права банку в судах, успішно протидіяв рейдерським атакам на майно, що було набуто банком, та заставлене майно.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися