Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 вересня 2020, 15:07

Ощадбанк третій рік поспіль випереджає інші державні банки за темпами зменшення рівня NPL

Згідно з оприлюдненим Міністерством фінансів України «Звітом про роботу з непрацюючими кредитами» Ощадбанк лідирує за темпами зменшення простроченої заборгованості. Так, за І півріччя 2020 року обсяг непрацюючих кредитів банку скоротився на 21% або на 16,4 млрд грн.

Ощадбанк третій рік поспіль є лідером серед державних банків за обсягами погашення заборгованості шляхом отримання грошових коштів та майна, прийнятого в рахунок погашення боргу. Загальний обсяг погашень у І півріччі 2020 році становив 1,7 млрд грн, або 65% загального обсягу погашення непрацюючих активів чотирма державними банками. Загальний обсяг погашень у 2019 році становить 3,7 млрд грн, або 57% загального обсягу погашення непрацюючих активів чотирма державними банками. У 2018 році загальний обсяг погашень проблемних кредитів становив 3,0 млрд грн, або 61% загального обсягу погашення непрацюючих активів чотирма державними банками.

Ощад залишається найбільш активним користувачем Закону України «Про фінансову реструктуризацію». З початку поточного року в рамках цього закону проведено реструктуризацій на суму 16,4 млрд грн. Загалом з початку дії цього закону проведено реструктуризацій на 43,5 млрд грн.

Також у першому півріччі 2020 році банком було «очищено» баланс за рахунок списання кредитів на суму 25 млрд грн (заборгованість позичальників, яка виникла в наслідок анексії АР Крим за рахунок сформованого резерву), що становило 97% всіх списань державних банків.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися