Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 вересня 2020, 12:06

Держгарантії за кредитами: Зеленський підписав закон

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Закону України« Про Державний бюджет України на 2020 рік». Ключові поправки — дозволено надавати державні гарантії по кредитах приватного бізнесу і впроваджено фінансово-кредитні механізми забезпечення громадян України житлом. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Закону України« Про Державний бюджет України на 2020 рік».
Фото: monobank.org.ua

Основні положення документа

Закон спрямований на розширення доступу до кредитних ресурсів для мікро-, малих і середніх підприємств.

Йдеться про надання держгарантій на портфельній основі на суму до 5 млрд грн. Тобто про забезпечення часткового виконання боргових зобов'язань за портфелем кредитів, виданих банками-кредиторами суб'єктам господарювання — резидентам України.

Читайте також: Доступні кредити 5-7-9%. За минулий тиждень видали 330 нових кредитів

Для виконання вимог цього Закону по портфелю кредитів банків-кредиторів у розмірі, що не перевищує 80% загальної суми таких боргових зобов'язань і 80% по кожному окремому кредиту, необхідне рішення Кабміну, узгоджене з комітетом Верховної Ради з питань бюджету.

Порядок відбору банків-кредиторів і умови надання держгарантій на портфельній основі, розмір і вид забезпечення встановлюються урядом. Надання таких гарантій оформлюється у вигляді договору між Міністерством фінансів України та банком-кредитором.

Читайте також: Доступна іпотека. У Кабміні анонсують нову кредитну програму

Крім того, закон передбачає впровадження фінансово-кредитних механізмів забезпечення громадян України житлом, що дозволить реалізувати ініціативи президента щодо доступного іпотечного кредитування.

Нагадаємо

Кабмін анонсував підготовку нової програми доступних іпотечних кредитів. Як повідомив глава Мінфіну Сергій Марченко, надавати іпотечні кредити, в тому числі на умовах фінансового лізингу, буде нова структура.

Також повідомлялося, що малий і середній бізнес отримав 8 млрд доступних кредитів за програмою «5-7-9». Всього видали вже 3 тис. таких кредитів. Програму планують продовжити на 2021 рік.

Терміново потрібні гроші? Вибирай кредит в зручному каталозі на «Мінфін»

Коментарі - 1

+
0
bonv
bonv
22 вересня 2020, 12:43
#
І де доступні кредити?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися