Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 вересня 2020, 15:34

Не Microsoft. Став відомий переможець боротьби за TikTok

Незважаючи на те, що Microsoft був готовий заплатити за соціальну мережу TikTok $30 млрд, компанія програла тендер у боротьбі за соцмережу. Переможцем визнано Oracle, який ніколи не вів подібний бізнес.

Про те, що стало причиною продажу компанії і до яких наслідків призведе угода, розповів The Wall Street Journal. «Мінфін» публікує ключові тези статті.

Особливості переможця

ByteDance, компанія, що володіє TikTok, відмовила у продажу сервісу Microsoft і Walmart. Вчора ввечері Microsoft опублікувала відповідну заяву, що підтверджує, що ByteDance не приймає їх пропозицію.

Згідно з інформацією The Wall Street Journal, натомість Oracle, компанія-виробник програмного забезпечення і серверного устаткування, буде оголошена «довіреним технічним партнером» TikTok у США, а угода не буде прямим продажем.

У чому суть угоди

Мабуть, дана угода увійде в історію США як один із найгучніших прикладів державного втручання в корпоративну діяльність.

Все почалося з того, що TikTok — популярний додаток для коротких кліпів, було оголошено загрозою національній безпеці, оскільки компанія збирає величезну кількість даних про американських громадян. Визнаючи ці побоювання, Microsoft оголосила на початку серпня, що веде переговори про придбання TikTok і повідомить результати до 15 сентября (згодом до угоди приєдналася Walmart).

Читайте також: Facebook запускає аналог TikTok в Instagram

Через кілька днів Трамп видав указ, що забороняє будь-якій американській організації вести справи з ByteDance. Це фактично змусило продати TikTok з крайнім терміном цього тижня. Однак, продаж китайських технологій штучного інтелекту не влаштував Пекін. Як підсумок, ми маємо цю угоду.

Що це означає для Oracle

Безумовно, несподівана перемога в «гонці» за TikTok — позитивний фактор для акцій виробника серверного обладнання. Але на даному етапі існує цілий ряд ризиків.

Oracle, виробник серверного обладнання, ніколи не займався чимось схожим на TikTok. Також, незважаючи на підтримку головою Oracle президента Трампа, немає ніякої гарантії, що запропонована угода пройде «перевірку» Білого дому.

Читайте також: У пошуку нового Amazon: як заробити на IPO

І, звичайно, існує ймовірність, що угода буде заморожена з боку Пекіна.

Коментарі - 3

+
0
Андрей Кул
Андрей Кул
14 вересня 2020, 18:07
#
Для Пекина это будет поражение и так просто они не отдадут этот инструмент!
+
+8
An GenShuo
An GenShuo
14 вересня 2020, 19:01
#
Дідька їм лисого!
+
+28
TheMilk
TheMilk
15 вересня 2020, 17:33
#
Если люди сами отдают свои данные - то это исключительно их проблема. Не нравится - не пользуйся, вот и всё.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися